image

Oranje Fonds stelt 500.000 euro beschikbaar voor sport
04/07/2007 14:19 Rubriek: Binnenland Organisatie: Stichting Oranje Fonds IPTC: Gezondheid / Lichamelijke conditie-Lifestyle & Vrije Tijd / Clubs & Verenigingen -Sociale Vraagstukken / Welzijn

Het Oranje Fonds stelt 500.000 euro beschikbaar aan projecten waarbij sport wordt ingezet om mensen samen te brengen. Onder de vlag 'Samen Sporten' geeft het Oranje Fonds een impuls aan projecten die sport inzetten om verschillende groepen mensen met elkaar in contact te brengen.

Sporten in teamverband of individueel als actief verenigingslid, kan de betrokkenheid tussen mensen met of zonder handicap, allochtoon of autochtoon, oud of jong, bevorderen. Het verbetert hun sociale contacten en geeft hen zelfvertrouwen. Het Oranje Fonds stelt daarom 500.000 euro beschikbaar aan sportprojecten waarbij de sociale aspecten voorop staan en ontmoeting tussen verschillende groepen mogelijk worden gemaakt.

Het Oranje Fonds steunde al eerder projecten die door
sportactiviteiten mensen samenbrengen. Zo ontving Stadsspelen Wageningen 1.500 euro om teams uit verschillende Wageningse wijken met elkaar te laten sporten. Stichting Landstede Welzijn organiseerde met 3.500 euro een informatiedag voor ouderen om ze bekend te maken met het sportaanbod. Door te gaan sporten doen ze sociale contacten op en kunnen ze uit hun isolement komen. Het project Samen Spelen van FC Eindhoven ontving 10.000 euro om met trainers en spelers scholen te bezoeken en thema's als pesten, racisme, leren verliezen en werken in een team bespreekbaar te maken.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: "We zien dat sport mensen motiveert zich volledig ergens op te richten. Dankzij sport leren mensen zelf verantwoordelijkheid te nemen, sociale vaardigheden te ontwikkelen en samen te werken. Met een extra financiële impuls voor 'Samen Sporten' willen we nog meer projecten steunen die sport inzetten om mensen samen te brengen.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 22 euro miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Sportprojecten kunnen tot 15 oktober a.s. bij het Oranje Fonds worden ingediend.

Links:
http://www.oranjefonds.nl/samensporten