Antillenhuis


Veel onderwerpen tijdens AO commissie NAAZ met staatssecretaris Bijleveld

Foto: Antillenhuis/Pevry Press

Vanmiddag heeft in de Tweede Kamer een commissievergadering plaatsgevonden van de commissie NAAZ (Nederlands Antilliaans en Arubaanse Zaken). Het Algemeen overleg (AO) startte om 16:00 uur en duurde tot 18:15 uur en vond plaats in de Aleta Jacobszaal van de Tweede Kamer.

De Staatssecretaris van BZK, mw. Ank Bijleveld was aanwezig om vragen van de leden van de vaste commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken te beantwoorden. De vergadering werd ditmaal voorgezeten door de ondervoorzitter John Leerdam.

Tijdens het Algemeen Overleg met de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kwamen diverse onderwerpen ter sprake, waaronder de brief van de staatssecretaris d.d. 27 juni 2007 over de voortgang staatkundig proces Nederlandse Antillen en met het verslag van haar bezoek van 18 tot en met 22 juni 2007 aan de Nederlandse Antillen, de brief van de Rijksministerraad d.d. 15 juni 2007 met de reactie op de slotverklaring van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties in januari 2007, de slotverklaring van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties van 25 t/m 29 juni 2007, de brief van de staatssecretaris d.d. 6 juni 2007 over het kiesrecht voor het Europees Parlement van ingezetenen van de de Nederlandse Antillen en Aruba en de brief van de minister van Financië d.d. 18 juni 2007 aan de Voorzitter van de Staten van Aruba over het toezicht op beleggingsinstellingen.

De volgende leden van de commissie NAAZ waren vandaag aanwezig: Cynthia Ortega-Martijn (CU), Tony van Dijk (PPV), Bas Jan van Bochove (CDA), Johan Remkes (VVD), Ronald van Raak (SP) en de eerder genoemde John Leerdam (PvdA). Griffier was mw. Michele Franke.

Het AO werd bijgewoond door de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia, en stafleden van het Antillenhuis, alsmede adviseurs en stafleden van het Ministerie van BZK en geinteresseerden waaronder diverse ambtenaren en media. Voor vragen en/of persfoto's: Norman Serphos, Voorlichter Antillenhuis serphos@kgmna.nl

---

Gepubliceerd op: 04-07-2007 Bron: Antillenhuis