Rabobank Nederland

Rabobank start online tv kanaal Rabo Sport.TV

Rabo-wielrenners tijdens Tour de France op de voet te volgen

Rabo Sport.TV is een nieuw tv-kanaal op www.rabosport.tv. Tijdens de Tour de France zijn via het kanaal vrijwel dagelijks de verrichtingen van de Rabo Wielerloeg te volgen. Rabo Sport.TV zal zich ook richten op hockey en de ruitersport. Er is veel aandacht voor achtergronden, kijkjes achter de schermen en persoonlijk commentaar van de sporters.

Heleen Crielaard, hoofd sponsoring Rabobank Nederland: "We willen met Rabo Sport.TV de fans een blik achter de schermen van hun favoriete sport gunnen. Actualiteit is een belangrijk uitgangspunt. Daarom zullen we tijdens de Tour de France flink uitpakken. De Rabobank maakt gebruik van de positie die zij als jarenlange sportsponsor heeft verworven. Door de samenwerking met de sportbonden gaan er deuren open, die voor anderen gesloten blijven en daardoor kan Rabo Sport.TV heel dichtbij de sporters komen."

Rabobank heeft Rabo Sport.TV zelf ontwikkeld. Het on-line kanaal is gratis toegankelijk via internet. Alle filmpjes zijn en blijven beschikbaar en kunnen op elk gewenst moment bekeken worden. De afgelopen maanden is geëxperimenteerd. De wielervideo's genereerden sinds februari al ruim 77.000 hits. Vorig jaar werd er al geëxperimenteerd tijdens de Tour hetgeen 350.000 bekeken video's opleverde. De reportages voor Rabo Sport.TV worden ook door de videonieuwsdienst Zoom.in gedistribueerd over ruim 80 verschillende sites, waaronder Telegraaf.nl, AD.nl en NU.nl.

Dagelijks verslag Rabo ProTeam
Dagelijks wordt tijdens de Tour de France op Rabo Sport.TV verslag gedaan. Het Rabo ProTeam wordt op de voet gevolgd. Naast aandacht voor de sportieve prestaties is er veel informatie over het leven achter de schermen van renners, ploegleiding, mechaniciens, verzorgers, familie en fans. Het camerateam van Rabo Sport.TV reist met de Rabo Tourequipe mee.

Verslag beklimming La Plagne door gasten Rabobank
Ook zal er verslag worden gedaan van de 25 km lange beklimming van La Plagne met gasten van lokale banken en de Rabobank Private Banking op maandag 16 juli. Onder de deelnemers bekende namen als Annamarie Thomas, Ireen Wüst, Carl Verheijen, Paulien van Deutekom, Marko Koers, Tessa van Dijk, Mischa Rook, Bas Verwijlen, Marc Wauters, Erwin Nijboer, Joop Zoetemelk en gastheer van het evenement Adrie van der Poel.

Tourplein op Utrecht Centraal
Tijdens de Tour de France zal er in de centrale hal van Utrecht Centraal een Tourplein zijn. Op grote schermen worden live beelden van de Tour getoond. Verder vinden er interviews plaats met o.a. Johan van der Velde, Marc Wauters en Hennie Stamsnijder. Daarnaast zal het publiek op interactieve wijze worden beziggehouden. Er kan een stuk van de etappe worden gefietst of gestreden worden voor de snelste tijd, er is een wedstrijd bidon vangen en een uitgebreide etappe-quiz.

Rabo Tour Widgets
Rabobank komt vanaf 5 juli met speciale widgets van de Tour de France in de browser. Deze zijn geschikt om een persoonlijke startpagina bij Microsoft of Google in te richten. De Rabo Tour widgets bieden dagelijks actueel Tournieuws, het etappe- en koersverloop, het klassement, foto's, Tourflitsen en de populairste renners in het Rabo AD Rondemaster Tourspel.

Noot vooor redacties:

Met vriendelijke groet,

Jan-Willem ter Avest
Perscontacten

Rabobank Groep
Directoraat Communicatie (UC B526)
Postbus 17100 I 3500 HG Utrecht I Nederland
telefoon: +31(0)30 216 17 40
mobiel:+31 (0)6 51 35 76 96
fax: +31(0)30 216 19 16