Gemeente Heerhugowaard


Proef Bomenwijk

De gemeente Heerhugowaard start in de Bomenwijk een proef met de gescheiden inzameling van kunststof flessen en flacons. Dat betekent dat inwoners va de Bomenwijk straks kunststof drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelflacons apart kunt aanbieden. De flessen en flacons worden gescheiden ingezameld en uiteindelijk gerecycled.

Alle kunststof flesjes en flacons zonder statiegeld waar een vloeistof in heeft gezeten worden ingezameld en gerecycled. De flessen en flacons kunnen ongewassen en met dop in de bakken bij de nieuwe parkeerplaats aan de Hortensialaan worden gedaan.

Ook op het afvalscheidingstation aan de Beukenlaan wordt een bak voor kunststof flessen en flacons geplaatst. Indeuken is niet nodig. De fles kan worden afgeleverd in de staat waarin hij verkeert op het moment dat hij net leeg is.

Omdat het een proef betreft wordt er voorlopig gebruikgemaakt van bovengrondse containers. Het Stadsbedrijf van de gemeente leegt de bakken en zorgt dat de flessen en flacons worden afgevoerd naar een verwerker van kunststofflessen en flacons.

De inzameling start in de Bomenwijk. De inzamelresultaten van het eerste halfjaar worden gemeten. De resultaten van de inzamelinspanningen zullen straks mede bepalen hoe het inzamelen van kunststof flessen en flacons wordt voortgezet.

5-7-2007