Gemeente Roermond

Zomeractiviteiten in het Stedelijk Museum Roermond

Exposities tijdens de zomermaanden

De Duitse illustrator-cartoonist Michael Schulz voltooide in 2006 het megaproject 'Plattegrond van Roermond 2006'. Na vier jaar wandelen, fotograferen, tekenen en corrigeren had Schulz een minutieuze momentopname van de Roermondse binnenstad gerealiseerd. Deze plattegrond is aanleiding om ook het andere werk te tonen dat Michael Schulz als illustrator en cartoonist heeft gemaakt. Marijke Stultiens is al meer dan 50 jaar actief als kunstenaar en tot op de dag van vandaag nog steeds bezig met de vervaardiging van nieuw werk. Opgeleid als schilder maakte ze met name in de jaren '60 en '70 furore als textielkunstenares. Vanaf 1990 heeft ze zich toegelegd op het maken van werk van en op papier. Deze werken zijn nu voor het eerst te zien in deze tentoonstelling.

Elke zondag twee rondleidingen door de vaste collectie

Elke zondag vinden er twee rondleidingen door de vaste collectie van het museum plaats. Deze starten om 14.15 uur en 15.15 uur, en duren ongeveer een uur. Tijdens dit uur geven de gidsen van het museum achtergrondinformatie over de werken, hun makers en hun geschiedenis. Ook beantwoorden zij vragen over de museumcollectie, die u altijd al had willen stellen. Het maximale aantal deelnemers per rondleiding is 15 personen. Deelname is gratis, exclusief de entree voor het museum. Voor deze rondleidingen hoeft u niet vooraf te reserveren.

Speurtocht door het museum

Ook voor kinderen biedt het museum veel ontdekkingen. Het grote gebouw is vol met ruimtes waar je lekker doorheen kunt dwalen, maar soms ook kunt verdwalen. Daarom zijn er twee gratis speurtochten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar beschikbaar. Het museumspookje Piejaerke wijst hen daarbij de weg, zodat de uitgang weer veilig terug gevonden wordt. Om actief te speuren is er een museumtas voorhanden, waarmee ontdekkingen beter bestudeerd kunnen worden. Publicatiedatum: 05.07.2007 Bijgewerkt: 05.07.2007