Persberichten Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht, 06-07-2007

Man aangehouden voor bedreiging met wapen

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden die op de Berliozstraat een vrouw had bedreigd met een wapen.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw op de Berliozstraat was bedreigd door een man. De man zou hierbij een vuurwapen hebben getoond. Ter plaatse troffen de agenten de man niet meer aan. Getuigen verwezen de agenten in de richting van het station. Op Perron 6 werd de 39-jarige verdachte uit Amersfoort aangetroffen en aangehouden. Hij was niet in het gezet van een wapen. Uiteindelijk zou het om een luchtdruk wapen gegaan zijn. De politie heeft de bedreiging in onderzoek.

Aangehouden voor belediging

AMERSFOORT Donderdagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij beledigende taal naar agenten had geuit.

Een 29-jarige man uit Amersfoort kreeg omstreeks 11.45 uur een bekeuring om dat voor het oog van agenten door het rode verkeerslicht liep. Op het moment dat de bekeuring werd uitgeschreven begon een groepje zich met de bekeuring te bemoeien. Uiteindelijk vond de

29-jarige man het nodig de agenten uit te schelden. Omdat hij door bleef gaan ondanks meerdere waarschuwingen werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldieven

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Hellestraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Personeel zag dat een man goederen meenam uit de winkel. De 43-jarige man uit Amersfoort werd door het personeel aangehouden. De man verzette zich en sloeg twee personeelsleden. Uiteindelijk werd hij onder bedwang gebracht en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

AMERFOORT Een 38-jarige man uit Utrecht werd in een winkel aan de Leusderweg aangehouden omdat hij drie flessen whisky had weggenomen. De man werd gesnapt door de beveiligingscameras in de winkel. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

AMERSFOORT Op het Sint Jorisplein hield de politie een 17-jarig meisje uit Maarsbergen aan omdat zij omstreeks 15.05 uur zonder af te rekenen spullen had meegenomen. Het meisje werd meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering werden ook schoenen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren uit een andere winkel. Het meisje werd voor verhoor ingesloten.