Politie Zeeland


---


O-2222-2007 Rijden onder invloed, Goes
De politie heeft afgelopen nacht op de Westerstraat drie automobilisten betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Rond 00.45 uur zagen agenten vanaf de Varkensmarkt een personenauto met hoge snelheid wegrijden richting de Beestenmarkt. De agenten reden deze auto achterna waar op de Beestenmarkt aangekomen nog een andere auto, zonder verlichting, zich tussen beide voertuigen kwam rijden. De twee auto's reden vervolgens met hoge snelheid en veel kabaal Goes uit waarbij tevens een stopbord werd genegeerd. Op de Westerstraat werden beide voertuigen aan de kant gezet waarna van beide bestuurders een blaastest werd afgenomen. Beide bestuurders hadden met teveel alcohol op achter het stuur gezeten. Een van hen een 28-jarige Goesenaar kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal. Van de andere automobilist, een 22-jarige man uit de gemeente Tholen, werd zelfs het rijbewijs ingevorderd.
Omstreeks 02.00 uur werd eveneens op de Westerstraat nog een 26-jarige automobilist uit de gemeente Tholen betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur.

Z-2223-2007 Rijbewijs ingevorderd, Zuidzande
De politie heeft afgelopen nacht rond 04.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist uit het Belgische Eeklo.
Op de Mariastraat werd van hem een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. De man is overgebracht naar het politiebureau voor een tweede test. De uitslag hiervan gaf aan dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingenomen waarna de man weer in vrijheid werd gesteld.

W-2224-2007 Auto over de kop, Arnemuiden
Op de A58 ter hoogte van Arnemuiden is donderdagavond rond 22.00 uur een 47-jarige Rotterdammer met zijn auto over de kop gegaan.
De man raakte door onbekende oorzaak met zijn linkerwiel in de middenberm waarbij hij lichtjes de vangrail raakte. Hij stuurde terug naar rechts waarna de auto in een slip raakte en over de kop ging. De bestuurder is met enkele snijwonden en nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Een inzittende had een grote buil op zijn hoofd, ook hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere inzittenden hadden geen verwondingen.

O-2225-2007 Diefstal uit woning, Kruiningen
Afgelopen nacht is uit een woning aan de Welhoekstraat wat kleingeld weggenomen.
De bewoonster werd rond 02.00 uur wakker van geluid in de woonkamer. Door luid naar beneden te lopen is/zijn de inbreker(s) waarschijnlijk gestoord waarna deze het huis uitvluchtten.

---- --