Radboud Universiteit Nijmegen


Schots eredoctoraat prof. Peter Hagoort

Peter Hagoort is maandag 3 juli door de Universiteit van Glasgow gelauwerd met een eredoctoraat. De Nijmeegse neurowetenschapper kreeg de onderscheiding vanwege zijn betrokkenheid bij het opzetten van een neuroimaging faciliteit in Glasgow.

Hagoort onderhoudt al jaren goede onderzoekscontacten met collega's van de Universiteit van Glasgow. Tijdens de graduation ceremony van de Faculty of Information and Mathematical Sciences en de Faculty of Biomedical and Life Sciences kregen ook nog zo'n 300 studenten uit Glasgow hun bul uitgereikt.

Peter Hagoort is hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen, directeur van het FC Donders Centre for Cognitive Neuroimaging en directeur van het Max Planck Instituut voor PsycholinguĂŻstiek te Nijmegen. Zijn onderzoek richt zich op de neurobiologische fundamenten van het menselijk taalvermogen. Hij onderzocht taalstoornissen bij mensen met hersenbeschadigingen en bestudeert ook de hersenactiviteit tijdens het spreken. De Universiteit van Glasgow behoort ook tot het International Research Universities Network (IRUN), het netwerk van Europese universiteiten. IRUN is opgericht door de Radboud Universiteit en heeft tot doel studenten voor te bereiden op een internationale toekomst. De negen aangesloten universiteiten werken samen op het gebied van studenten- en docentenuitwisseling. Ze faciliteren dat door het erkennen van elkaars onderwijsprogramma's, door het gezamenlijk begeleiden van promovendi en door actieve uitwisseling van docenten.