Gemeente Breda

Fietspad op Claudius Prinsenbrug gedeeltelijk afgesloten

Het fietspad over de Claudius Prinsenbrug is aan de zijde van het CWI tot eind augustus in twee richtingen afgesloten.

De gemeente heeft daartoe besloten omdat het fietsdek te slecht begaanbaar is, de hoeken van het fietsdek omhoog krullen en dit gevaarlijke situaties oplevert voor fietsers. Vooral bij nat weer is de kans op valpartijen groot.

Het fietsdek is beschadigd geraakt, doordat er te zware voertuigen over heen hebben gereden. Daardoor zijn de platen doorgebogen en de hoeken en zijkanten van het fietsdek omhoog gaan krullen. Dit alles veroorzaakt een instabiel gevoel als fietsers er overheen fietsen. Om ongelukken te voorkomen, heeft de gemeente het fietspad over de brug nu aan een zijde afgesloten.

De toplaag van het fietspad van de Claudius Prinsenbrug dat aan de kant van De Koepel ligt is al eerder vervangen. De gemeente gaat met de architect van de brug het fietsdek repareren en verbeteren, waarbij rekening gehouden wordt met het ontwerp van het fietsdek. Het is de verwachting dat eind augustus het fietspad weer voor fietsers toegankelijk is. Tot die tijd adviseert de gemeente het fietspad aan de andere zijde van de brug te gebruiken, of met de fiets aan de hand over het voetpad te gaan.

Breda, 6 juli 2007