Gemeente Boekel


"Tuutje aan de tariefzak!"

Sinds een aantal jaren zet u uw restafval aan straat in de blauwe tariefzak. Het aanbieden van de tariefzak is aan een aantal spelregels verbonden. Een van die spelregels is om de tariefzak zo dicht te maken, dat er een tuutje aan zit.

NIET VOOR NIETS
Dit `tuutje' moet niet voor niets aan de tariefzak met afval. Dit is om het werk van de vuilnisophalers veiliger en efficiënter te maken. U kunt zich voorstellen dat, wanneer er geen tuutje aan de tariefzak zit, de vuilnisophaler de zak met beide handen moet oppakken. Wanneer er dan glas of andere scherp afval in de zak zit, kan de vuilnisophaler zich in de vingers snijden. Dit is helaas al meerdere malen gebeurd!

VOORKOM RODE KAART!
Onze toezichthouders controleren ook op het op de goede manier aanbieden van afval. Gelukkig gebeurt dit meestal op de juiste manier. Maar af en toe, al dan niet met opzet, gaat het mis. De afvalzak wordt dan niet goed aangeboden, bijvoorbeeld:, te vroeg aan de straat, of ongelukkig dichtgemaakt (dichtplakt met tape, geen tuutje). Wanneer dat gebeurt, krijgt u een rode kaart. Dat betekent dat uw tariefzak niet wordt meegenomen door de afvalinzamelaar. U kunt uw restafval na twee weken opnieuw aanbieden of het naar de milieustraat brengen in Haps.
Dus: voorkom een rode kaart en zet uw tariefzak, compleet met tuutje, aan straat!