AutoRai

Kia ceeâd wint prestigieuze Auto 2007 Innovatieprijs in Autoweek-verkiezing

(7/6/2007)
Het grootste Nederlandse automagazine Autoweek heeft deze week de Auto 2007 Innovatieprijs toegekend aan de nieuwe Kia ceeâd. De ceeâd werd door Autoweek bekroond in de categorie âValue-for-Moneyâ, waarbij de jury vooral de uitgebreide uitrusting en de unieke garantietermijn van 7 jaar prees.

Autoweek organiseerde dit jaar voor het eerst de Auto 2007 Innovatieprijs in Nederland, naar het voorbeeld van haar Duitse zustermagazine Autobild, dat de onderscheiding al jarenlang uitreikt als onderdeel van de Auto 1 verkiezing. Kia kreeg deze week van Autoweek hoofdredacteur Tonie Broekhuijsen de Auto 2007 Innovatieprijs overhandigd in de categorie âValue-for-Moneyâ.
De redactie van Autoweek prees de nieuwe ceeâd vanwege zijn uitstekende prijs/uitrustingverhouding en de ongekende fabrieksgarantie van Kia. âDe nieuwe ceeâd is een toppertje,â luidde het juryoordeel. âUniek is zijn lange garantietermijn: 7 jaar! Ook de aanschafprijs is aangenaam. Je vraagt je af hoe Kia deze auto zoveel goedkoper weet aan te bieden dan zijn meeste concurrenten. Golf, Focus en Astra, maak je borst maar nat: deze Koreaan is een serieuze tegenspeler.â

Autoweek Auto 2007 Innovatieprijs
Met de Auto 2007 Innovatieprijs besteedt Autoweek extra aandacht aan de talrijke innovaties binnen de auto-industrie. De voltallige testredactie van Autoweek nam de vele nieuwe modellen die tussen mei 2006 en mei 2007 op de markt zijn gekomen onder de loep. Een speciale vakjury boog zich daarnaast over het innovatiegehalte van de marketingcampagnes. âLang niet elke door de marketingafdeling van autofabrikanten geroemde verandering of verbetering is even praktisch of zinvol, maar de meeste wel. En dàt willen we met deze prijzen vooral aanmoedigen,â verklaart Tonie Broekhuijsen. âIk wil Kia dan ook van harte feliciteren met de Auto 2007 Innovatieprijs, als erkenning voor het uitstekende âValue-for-Moneyâ niveau van de ceeâd.â

Namens Kia Nederland nam Cor Baltus, managing director, de Auto 2007 Innovatieprijs in ontvangst. âDeze onderscheiding onderstreept precies datgene waar Kia voor staat: âValue-for-Moneyâ, oftewel een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Het is één van onze belangrijkste merkwaarden en de ceeâd vormt daar bij uitstek het voorbeeld van met zijn dynamische rij-eigenschappen, zeer uitgebreide standaarduitrusting en zijn unieke fabrieksgarantie van 7 jaar. Wij zijn verheugd dat nu ook een gerenommeerd automagazine als Autoweek die kenmerkende eigenschappen erkent.â

Kia ceeâd: Value-for-Money
In september vorig jaar beleefde de nieuwe Kia ceeâd zijn wereldpremière tijdens de beroemde Autosalon van Parijs. Begin december rolde de eerste ceeâd in de nieuwe fabriek in Zilina, Slowakije, van de band.

Het uitgebreide leveringsaanbod van de Kia ceeâd begint bij de 1.4 CVVT X-pect, met een prijs vanaf ⬠16.695,-. In combinatie met een sterke 1.6 CRDi dieselkrachtbron is de ceeâd hatchback er vanaf ⬠21.995,-. De vanafprijzen van de binnenkort te introduceren Kia ceeâd Sporty Wagon bedragen ⬠19.495,- voor de 1.6 CVVT X-tra en ⬠22.895,- voor de 1.6 CRDi dieseluitvoering.

Eind dit jaar volgt na de vijfdeurs hatchback en de Sporty Wagon tevens een sportieve driedeursvariant van de Kia ceeâd.