Ingezonden persbericht


Aan: Kunst/ Cultuurredactie
Betreft: Artquake Festival Open Air 07-07-'07

Hoofddorp, 27 maart 2007

PERSBERICHT

Artquake maakt eerste namen Open Air 2007 bekend

Luie Hond, Relax, Delain, Absent Minded, Ziggi, The Maple Room, Don Diablo, Van Katoen en Typhoon op het podium van Artquake Open Air 2007

Het jaarlijkse pop- en cultuurfestival Artquake Open Air presenteert met trots de eerste namen van wat een spectaculaire line-up beloofd te worden. De festivalpodia zullen op 7 juli 2007 onder meer gevuld worden door grote namen als Relax, Delain, Ziggi, Don Diablo, Van Katoen, Typhoon en Luie Hond. Naast deze bekende acts is er ook veel ruimte voor aanstormend talent als The Maple Room, Woordlooiers, Absent Minded, Splendid en Leaf. Dit jaar is er een derde podium aan het festival in het Haarlemmermeerse Bos toegevoegd, waar regionale DJ's hun skillz mogen tonen.

Artquake's Next Top DJ; 2007

Jonge talentvolle DJ's uit Haarlemmermeer kunnen zich de gehele maand april inschrijven voor de eerste editie van de demowedstrijd Artquake's Next Top DJ. De ingezonden mix-cd zal beoordeeld worden door een deskundige jury. De jury selecteert, bij voldoende kwaliteit, 10 DJ's die een plek krijgen in de programmering van Artquake Open Air 2007. Stuur vóór 1 mei je mixdemo met contactgegevens, een biografie en een publiciteitsfoto naar:

Artquake Open Air
o.v.v. Artquake's Next Top DJ; 2007
Postbus 161
2130 AD Hoofddorp

Belangrijke voorwaarde is dat de deelnemers uit de regio Haarlemmermeer komen, amateur of semi-prof zijn en niet getekend zijn door een groot platenlabel. Alle dance stijlen zijn welkom!

The Hype, winnaar Rob Acda Award, op podium Artquake Open Air!

23 maart won The Hype de Rob Acda Award publieksprijs in het Patronaat in Haarlem en veroverde daarmee een plek op het podium van Artquake Open Air 2007. Meer jong talent zal worden gescout bij de kunstwedstrijd Show 'm What You Got! en ook de winnaar van de Open Podium reeks in Villa Artquake in Hoofddorp, en de winnaar van de publieksprijs van de Kunstbende Noord Holland treden op. Kijk voor het actuele overzicht van het Open Air programma op www.artquake.nl.

Maak kans op gratis kaarten

Iedere week deelt Artquake twee vrijkaarten uit aan mailinglijstleden, dus meld je nu vast aan voor de nieuwsbrief op www.artquake.nl. Zo blijf je vanzelf op de hoogte van alle nieuwtjes rond het festival en maak je dus kans op gratis toegangskaarten voor Artquake Open Air 2007!

Artquake Open Air

Zaterdag 7 juli 2007 vindt voor de negende keer Artquake Open Air plaats. Artquake Open Air is een festival met een vernieuwend, experimenteel en uitdagend gezicht. De programmering ontleent zijn kracht aan een mix van jong, opkomend talent en populaire, grote namen. Muziek speelt een hoofdrol op het festival, maar naast het zeer diverse muzikale aanbod van pop, reggae, metal, emocore, hiphop, gothic, dance en meer, kun je als bezoeker ook genieten van theater, dans, film, spoken word en beeldende kunst. Juist al deze verschillende elementen zorgen iedere keer weer voor de bijzondere sfeer van Artquake Open Air.

------------------------------------------------------------------------------------------