Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Wassenaar, 30 mei 2007

Verrassende show op Vakantie- en attractiepark Duinrell met Sittah, de regerend Wereldkampioen Illusie, in de hoofdrol

Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar brengt vanaf 7 juli tot en met 26 augustus drie keer per dag in het Zomertheater een verrassende show voor de gasten. Illusioniste Sittah, die in 2006 in Stockholm tijdens het Wereldkampioenschap Magie Wereldkampioen Illusie werd, brengt in die periode een spraakmakende show waarin alle elementen van illusie, magie en toverkunst aan bod komen. Gedurende deze show verschijnt en verdwijnt Sittah en levert zij een 'gevecht' met haar assistenten. Maar iemand uit het publiek krijgt ook de kans haar te assisteren bij een hele bijzondere truc....

Biografie Sittah

Van haar moeder, die danspedagoge is, kreeg Sittah van jongs af aan het dansen met de paplepel ingegoten. Na een show/musicalopleiding bij Benjamin Feliksdal deed zij als danseres mee aan Barnum, de eerste grote musical van Joop van den Ende. In 1989 werd zij gevraagd als assistente van de Nederlandse illusionist Hans Klok. Met hem werkte zij bijna tien jaar samen. Zij wonnen niet alleen de Grand Prix bij de Nederlandse Kampioenschappen Magie, maar ook de Henk Vermeyden Wisselprijs; voor kenners de snelste metamorfose ter wereld.

Naast optredens in onder andere Monte Carlo en Duitsland, het beroemde Casino van Deauville en de samenwerking met Rasti Rostelli in het Caribische gebied, traden zij met een act op in de André van Duijn show. In 1992 en 1993 verzorgden zij in het hoogseizoen drie keer per dag een eigen show in Vakantie- en attractiepark Duinrell. Het hoogtepunt van de samenwerking beleefden Sittah en Hans Klok in de televisieshow 'World Greatest Magic' die in Las Vegas werd opgenomen en door 60 miljoen mensen werd bekeken. Door een langdurige knieblessure van Sittah waren Hans en Sittah in 1998 genoodzaakt uit elkaar te gaan.

In 2005 vond Sittah uiteindelijk weer haar draai met een eigen show, die een belangrijk onderdeel vormde van de Dinnershow in Studio 21 geproduceerd door Wentink Events.

Vakantie- en attractiepark Duinrell is er trots op dat deze Wereldkampioen dit jaar de Zomershow wil verzorgen op de plek waar zij in het begin van de negentiger jaren zo veel furore maakte als assistente van Hans Klok. Zoals altijd is de productie van de show in handen van Sylvia van den Akker van Total Rocket Events in Hilversum.Ingezonden persbericht