Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht zet zonden aan de kant

Binnenstadbewoner zet haar zonden bij het huisvuil.

Medio juni kleurt de binnenstad van Utrecht gifgroen. Bewoners van het Utrechtse Museumkwartier krijgen speciale huisvuilzakken in de bus: 'poëtische zondezakken'. De zakken waarop gedichten geschreven staan kunnen zij - gevuld met huisvuil en zonden - aan de kant van de weg zetten: medewerkers ' Reinigen en Inzamelen' van Stadswerken nemen deze mee. De zondezakken maken de komende tijd het straatbeeld van Utrecht levendig en vol poëzie!

De zondenzakken-actie is onderdeel van de marketing van de Museumnacht die op zaterdag 7 juli aanstaande plaatsvindt in 7 musea. Het thema van deze nacht is 'de 7 hoofdzonden'. Culturele Zondagen heeft aan 7 Utrechtse dichters gevraagd een kort gedicht te schrijven over één van de hoofdzonden, en de gedichten op speciale vuilniszakken laten afdrukken. Zo schreven Maarten Das, Laura Demelza, Hanneke van Eijken, Ruben van Gogh, Ingmar Heytze, Alexis de Roode en Vrouwkje Tuinman op een vuilniszak over hebzucht, afgunst, lust, woede, hoogmoed, gulzigheid of gemakzucht. De 7 zakken gezamenlijk vormen een dichtbundel. Deze is onder meer te koop tijdens de Museumnacht.

Tijdens de Museumnacht die op zaterdag 7 juli plaatsvindt openen de musea van 21.00 uur tot laat de deuren voor kunst, muziek, poëzie, cabaret, dj's, installaties en darkrooms rond het thema de 7 hoofdzonden. Er zijn optredens van o.a. Spinvis, Solo, C-Mon & Kypski, Bas Haring, Eboman, Joop van Tellingen, Hanneke Paauwe, Marcel Verreck, Vic van de Reijt, Johannes van Dam, Eva De Roovere, Marcel Vanthilt, Ilja Leonard Pfeijffer, Dez Mona, Matik en Naald en Kraak. LUSTPARTY: in het Spoorwegmuseum, met o.a. Richard Dorfmeister!

Meer informatie over de Museumnacht staat op www.culturelezondagen.nl