Gemeente Heerhugowaard


Eerste Huygenpas op 7 juli

Op maandag 4 juni zijn de eerste duizend Huygenpassen van de pers gerold. Wethouder Jan Willem de Boer (Sociale Zaken) en raadslid Cees Mertens (initiatiefnemer van de pas) waren erbij. Op 7 juli wordt de eerste pas uitgereikt.

Korting op contributie
De Huygenpas is bestemd voor jongeren van 0 t/m 17 jaar die in een gezin leven waarvan het gezamenlijk maandinkomen niet meer is dan 120 procent van het wettelijk minimum. Zij krijgen binnenkort van de gemeente de Huygenpas Sportcheque thuisgestuurd gekregen. Daarmee kunnen ze éénmalig 80 procent korting krijgen, met een maximum van ⬠105,-, op de jaarcontributie van een deelnemende sportvereniging. Ze hoeven het geld niet voor te schieten. De gemeente heeft daarover afspraken gemaakt met de sportverenigingen. Bijna alle sportverenigingen uit Heerhugowaard doen mee.

Sportkleding
Naast de Sportcheque kunnen ze een Sportkledingcheque ter waarde van ⬠50,- aanvragen bij de gemeente als ze zich hebben ingeschreven bij een sportvereniging. Daarmee kunnen ze sportkleding en noodzakelijke sportaccessoires aanschaffen. Een aantal Heerhugowaardse sportzaken heeft al toegezegd medewerking te verlenen.

In eerste instantie geldt de pas alleen voor sportactiviteiten, op een later moment is het de bedoeling dat ook tegen korting aan maatschappelijke culturele activiteiten kan worden meegedaan, bijvoorbeeld bij de muziekschool of bibliotheek.

14-06-2007

terug naaar Actueel

banner gemeente Heerhugowaard