Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PRINSES LAURENTIEN OPENT NIEUWE CENTRALE BIBLIOTHEEK AMSTERDAM

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent op 7 juli de nieuwe Centrale Bibliotheek Amsterdam op het Oosterdokseiland. De Prinses is erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Na de openingshandeling gaat de nieuwe bibliotheek open voor het publiek.

Het programma begint om 11.00 uur. Aan de openingsbijeenkomst zullen, naast Prinses Laurentien, ook de burgemeester van Amsterdam, de heer Cohen, directeur van de OBA de heer Hans van Velzen en stadsdichter de heer Adriaan Jaeggi een bijdrage leveren. De heer Tarik Fadili spreekt over zijn mooiste plek in Amsterdam. Tevens zal schrijfster mevrouw Hella Haasse haar Laudatio 'ODE aan de OBA' uitspreken. Prinses Laurentien zal na haar toespraak een sprookje voorlezen aan kinderen dat speciaal voor de opening geschreven is door auteur Sieb Posthuma.

De presentatie is in handen van mevrouw Candy Duinker, projectleider bibliotheekvernieuwing. Het programma wordt muzikaal omlijst door het jazzduo René van Beeck en Chris Monen.

Om 13.00 uur gaat de bibliotheek open voor het publiek en start het openingsprogramma dat het hele weekend duurt.

De bibliotheek is ontworpen door architect Jo Coenen en is met 28.000 m2 de grootste Openbare Bibliotheek van Nederland met onder andere een grote jeugdafdeling, een aparte expositieruimte, een bibliotheektheater, een leescafé, een foyer en een restaurant met uitzicht over de hele stad.

//////////////////////////// einde persbericht ////////////////////////////