Bureau Verkeershandhaving


Publieksdagen Snelheid in Gelderland

18 juni 2007

Een noodstop maken bij 30 km per uur, je snelheidsmeter testen en 'schieten' met een lasergun. Dat kan zaterdag 7 juli op de Publieksdag Snelheid in Nijmegen. Op het terrein van de brandweerkazerne Nijmegen-West wordt een echte 'verkeersstraat' opgebouwd waar bezoekers kennis kunnen maken met verschillende aspecten van snelheid. De boodschap die centraal staat: 'Een paar kilometer te hard, een wereld van verschil'.

De publieksdag Snelheid is één van de drie publieksdagen die dit jaar wordt georganiseerd door de teams Verkeershandhaving van de politiekorpsen Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid en Noord - en Oost-Gelderland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG). Samen werken zij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in de provincie Gelderland. Op 30 juni is er een publieksdag bij het Gelredome in Arnhem en op 14 juli is er een publieksdag op het parkeerterrein bij het oude Philipsgebouw aan de Oude Apeldoornseweg in Apeldoorn.

Slechts een paar kilometer te hard
De ervaring leert dat ook in kleine snelheidsovertredingen gevaar schuilt. 'Slechts' een paar kilometer te hard kan een groot verschil maken. Het verschil tussen wel of niet een spelend kind aanrijden, tussen een aanrijding met alleen materiele schade of een ongeval met (dodelijke) letsel. En het verschil tussen wel of geen bekeuring. Bezoekers van de publieksdagen kunnen zelf zien en ervaren welke nadelige gevolgen een te hoge snelheid in het verkeer kan hebben én hoe de politie hierop controleert.

Meer informatie over de Publieksdag Snelheid is te vinden op de website van de politie Gelderland-Zuid.