Ingezonden persbericht


Persbericht Live Earth Alert! - 21 juni 2007

Fedde le Grand en Ida Corr maken speciaal nummer voor Live Earth

De Nederlandse DJ en producer Fedde le Grand heeft samen met de Deense zangeres Ida Corr een speciaal nummer gemaakt in het kader van de wereldwijde concertmarathon Live Earth. 'Mirror 07-07-07' was donderdag 21 juni voor het eerst te horen tijdens de Coen & Sander Show op 3FM.

Tijdens Live Earth Alert!, de Nederlandse component van het internationale evenement op 7 juli, spelen Fedde le Grand en Ida Corr het dansnummer live in een speciale uitvoering, compleet met blazers en strijkers.

Fedde le Grand staat momenteel internationaal in de hitlijsten met een remix van het nummer 'Let me think about it' van Ida Corr. De zangeres geniet in Denemarken sinds haar debuutalbum Streetdiva uit 2005 al grote bekendheid.

Live Earth Alert!, 7 juli in Westerpark, Amsterdam

Live Earth Alert! is de Nederlandse component van de op 7 juli te houden internationale concertmarathon Live Earth, het initiatief van Al Gore om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. 3FM (vanaf 7 uur 's ochtends) en Nederland 3 (vanaf 8 uur) verzorgen tot de volgende ochtend een gezamenlijke marathonuitzending vanuit het Westerpark in Amsterdam, waarbij telkens geschakeld wordt naar de concerten in de wereld. De uitzending op Nederland 3 en 3FM wordt verzorgd door BNN en NOS.

Live Earth Alert! richt zich met het motto 'Wat doe jij op 07/07/07?' op de directe betrokkenheid van het publiek bij de problematiek van het klimaat. Het Westerpark wordt een gratis toegankelijk festivalterrein met grote schermen waar onder meer de uitzending gevolgd kan worden. In de 3FM Serious Politics-tent discussiëren politici, bekende Nederlanders en publiek. Verder is er een verzamelplaats waar iedereen energieslurpende apparaten kan dumpen en kan iedereen fietsend ondervinden hoeveel energie er nodig is om bijvoorbeeld een wasmachine te laten draaien. Er is een natte-voeten-terras en in de zonne-energie-bioscoop draait An Inconvenient Truth. Op het grote podium treden op Ali B, Fedde le Grand featering Ida Corr en de jumpstylers Jeckyll & Hyde.

Dolf Jansen presenteert het podiumprogramma van Live Earth Alert!. Sophie Hilbrand, Giel Beelen en Froukje Jansen presenteren de uitzending op Nederland 3 en 3FM. Filemon Wesselink doet verslag vanuit New York, Brecht van Hulten vanuit Londen, Floortje Dessing vanuit Sydney en Ruben Nicolai vanuit Johannesburg.

De week voor 7 juli

In de week voor 7 juli zendt onder meer BNN de Klimaatpolitie uit en de KRO De Klimaattest. In de NOS Journaals en diverse actualiteitenrubrieken worden de hele week items over het klimaat gebracht.

Live Earth Alert! is een initiatief van de publieke omroepen en de HIER-campagne, in samenwerking met EnergieTranssitie, en wordt gesteund door de Gemeente Amsterdam.

Zie ook

Live Earth Alert!: www.liveearthalert.nl

Commercial Live Earth Alert!: http://www.youtube.com/watch?v=dXHVfMpUc54

Live Earth

Live Earth is een initiatief van Al Gore. Vanaf de verschillende podia in diverse wereldsteden wordt op 7 juli 2007 met optredens van artiesten van wereldformaat aandacht gevraagd voor het klimaatprobleem. Meer dan 120 landen zenden deze concertmarathon uit die begint in Australië en eindigt in New York.

Onder de vele artiesten die op de verschillende podia in de wereld optreden staan namen als: Alicia Keys, Beastie Boys, Black Eyed Peas, Bloc Party, Bon Jovi, Corinne Bailey Rae, Crowded House, Damien Rice, Duran Duran, Foo Fighters, Genesis, Jack Johnson, James Blunt, John Legend, Joss Stone, Kanye West, Keane, Kelly Clarkson, KT Tunstall, Lenny Kravitz, Ludacris, Madonna, Metallica, Paolo Nutini, Razorlight, Red Hot Chili Peppers, Rihanna, Sheryl Crow, Smashing Pumpkins, Snoop Dog, Snow Patrol, The Police en Wolfmother.

De concertsteden zijn New York, Londen, Johannesburg, Rio de Janeiro, Shanghai, Tokyo, Sydney en Hamburg.

Alle optredens worden klimaatneutraal geproduceerd.

++++Ingezonden persbericht