Ingezonden persbericht


Persbericht Live Earth Alert! - 25 juni 2007

Hoe betrokken zijn 3FM-luisteraars bij het klimaat?

3FM dj's roepen op tot ondertekenen kimaatstatement Live Earth

Wat zijn de luisteraars van 3FM van plan zelf te gaan doen om het klimaat te sparen? In de week voor de grote concertmarathon Live Earth op 07-07-07, roepen alle dj's van 3FM iedereen op om betrokkenheid bij het klimaat te tonen. Van zaterdag 30 juni tot en met vrijdag 6 juli verzamelen de dj's via www.3fm.nl zoveel mogelijk ondertekende statements van luisteraars. Met het statement verklaren de ondertekenaars dat ze het klimaat ondersteunen en vooral ook hoe zij dat concreet gaan invullen.

De 3FM dj's geven in hun programma's zelf het goede voorbeeld. Korter douchen, overstappen op groene stroom, spaarlampen indraaien en met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk zijn voorbeelden van concrete acties, maar de dj's hopen met de luisteraars tot nog veel meer goede maatregelen te komen.

De ondertekenaars van het statement op www.3fm.nl maken kans op cd-pakketten van de tijdens Live Earth optredende artiesten. De meest fanatieke ondertekenaars maken bovendien kans op de hoofdprijs: een reis naar het Live Earth-concert in de Wembley Arena in Londen.

Alle bands en artiesten die in deze week bij 3FM langskomen spelen akoestisch. In verschillende programma's komen gasten die op een of andere manier betrokken zijn bij Live Earth vertellen over hun bijdrage aan de klimaatproblematiek.

Live Earth in Amsterdam en op 3FM en Nederland 3

Live Earth Alert! is de Nederlandse component van de op 7 juli te houden internationale concertmarathon, het initiatief van Al Gore om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem.

Het evenement richt zich met het motto 'Wat doe jij op 07/07/07?' op de directe betrokkenheid van het publiek bij de problematiek van het klimaat. Het Westerpark wordt een gratis toegankelijk festivalterrein met grote schermen waar onder meer de uitzending gevolgd kan worden. In de 3FM Serious Politics-tent discussiëren politici, bekende Nederlanders en publiek. Verder is er een verzamelplaats waar iedereen energieslurpende apparaten kan dumpen en kan iedereen fietsend ondervinden hoeveel energie er nodig is om bijvoorbeeld een wasmachine te laten draaien. Er is een natte-voeten-terras en in de zonne-energie-bioscoop draait An Inconvenient Truth. Op het grote podium treden op Ali B, Fedde le Grand featering Ida Corr en de jumpstylers Jeckyll & Hyde. www.liveearthalert.nl is de speciale website met alle informatie over dit publieksevenement.

Nederland 3 (vanaf 8 uur, vanuit het Westerpark in Amsterdam) verzorgt op 7 juli tot de volgende ochtend een marathonuitzending van Live Earth, waarbij telkens geschakeld wordt naar de concerten in de wereld.

Live Earth op 3FM

Op zaterdag 7 juli zendt 3FM Live Earth uit vanaf 7.00 uur. De marathon wordt gepresenteerd door o.a. Eric Corton, Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra. Sander Lantinga doet voor 3FM verslag vanuit Londen, Sander de Heer vanuit New York. Ook vanuit andere concertsteden wordt verslag gedaan.

Op zondag 8 juli wordt op 3FM van 12 tot 18 uur met 'Best of Live Earth' teruggekeken op het evenement.

De uitzendingen op Nederland 3 en 3FM worden verzorgd door BNN en NOS.

Zie ook

Live Earth Alert!: www.liveearthalert.nl

Commercial Live Earth Alert!: http://www.youtube.com/watch?v=dXHVfMpUc54