Nederlandse Spoorwegen

Utrecht, 26 juni 2007

Concerten Live Earth Alert! op NS-stations

Het wereldevenement Live Earth Alert! is op 07-07-07 via grote schermen te volgen op de centrale stations Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Leiden en Den Haag. NS is samen met NUon hoofdsponsor van de activiteiten op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam, waarvandaan de publieke omroep een marathonuitzending verzorgt. Ter plekke vraagt NS er via leuke acties aandacht voor duurzame mobiliteit. Bezoekers die per trein naar het Live Earth Alert! evenement in Amsterdam komen, kunnen met een enkeltje naar Amsterdam reizen en ontvangen op het evenemententerrein een gratis kaartje voor de terugreis.

NS is nadrukkelijk op het terrein aanwezig; naast het podium staat de kop van een dubbeldekker die als NS-balie fungeert. Daar kunnen treinreizigers hun gratis kaartje voor de terugreis ophalen en er ligt ook een NS-folder met slimme, `groene' tips. Verder biedt NS bezoekers de mogelijkheid hun eigen mobiliteitsgedrag te testen op milieuvriendelijkheid. Sponsoring van Live Earth Alert! past bij NS. De trein ís immers al klimaatvriendelijk: hij stoot per reizigerskilometer tweederde minder CO2 uit dan de auto. En NS heeft zich als eerste grote Nederlandse onderneming verplicht aan het klimaatdoel van Europa: 20 procent minder CO2- uitstoot in 2020 ten opzichte van 1990.

07-07-07 is een datum die de geschiedenis in zal gaan als de dag dat de wereld een statement maakt over de noodzaak om in actie te komen tegen klimaatverandering. Live Earth Alert! is een wereldwijd evenement waarin artiesten, prominenten en wereldleiders laten zien dat het nú tijd is om iets te doen aan klimaatverandering. In zeven steden over de hele wereld vinden gedurende 24 uur concerten plaats van grootheden als Madonna, Red Hot Chili Peppers, The Police en vele anderen. De publieke omroep heeft hiervoor in Nederland de uitzendrechten verkregen en organiseert daarom heen in Amsterdam het grote evenement in het Westerpark met acts, debatten, concerten en andere activiteiten. Noot aan de redactie
Meer informatie: NS persvoorlichting 030 - 235 7070. NS
NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt over een spoorwegnet van ruim 2000 km lengte met 4500 treinritten per dag het vervoer van 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn bijna 2900 rijtuigen met 250.000 zitplaatsen beschikbaar. 25.000 NS-ers verzorgen de dienstverlening aan de klanten. In Nederland beheert NS 378 stations. NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland: op de drukste corridors naar de Randstad en tussen de grote steden heeft de trein een marktaandeel tussen de 30 en 60%. NS stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 26 juni 2007
Pagina 2/2

In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Over het Nederlandse spoorwegnet rijdt naast NS nog een twintigtal andere vervoerders. Het beheer van de spoorweginfrastructuur (rails, wissels, bovenleidingen etc) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --