Ingezonden persbericht


Persbericht Live Earth Alert! - 28 juni 2007

Jumpstylers Jeckyll & Hyde op Live Earth Alert! in Amsterdam

De succesvolle jumpstylers Jeckyll & Hyde zijn toegevoegd aan het programma van het gratis evenement Live Earth Alert!, 7 juli in het Westerpark in Amsterdam. Het jumpcollectief onder leiding van DJ's Vorwerk en DJ Ruthless zal het publiek op de vetste jumpplaten energiek laten springen voor het klimaat. Eerder was al bekendgemaakt dat ook Ali B en Fedde le Grand featering Ida Corr hier optreden.

Jeckyll & Hyde zorgden met hun nummer 'Freefall' voor de definitieve doorbraak van de jumpstyle in Nederland. Het nummer stootte eerder dit jaar door tot de eerste plaats van de hitlijsten. Eerder scoorden zij al met het nummer 'Frozen Flame', waarbij vooral ook de videoclip met de lego-mannetjes opviel.

Live Earth Alert! is de Nederlandse component van de op 7 juli te houden internationale concertmarathon, het initiatief van Al Gore om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Het evenement richt zich op de directe betrokkenheid van het publiek bij de problematiek van het klimaat: 'Wat doe jij op 07/07/07?'. Middelpunt is het gratis toegankelijke Westerpark in Amsterdam met onder meer de wereldwijde concerten op groot scherm, discussies met politici, optredens, een bioscoop op zonne-energie, een natte-voeten-terras en tal van activiteiten.

Marathonuitzendingen Nederland 3 en 3FM

Nederland 3 en 3FM doen de hele dag in marathonuitzendingen verslag van de Live Earth-concerten in de wereld en van Live Earth Alert! in het Westerpark.

De uitzendingen op Nederland 3 en 3FM worden verzorgd door BNN en NOS.

Alle informatie over Live Earth Alert! staat op www.liveearthalert.nl

Zie ook:

Jeckyll & Hyde: www.jeckyllandhyde.nl

Commercial Live Earth Alert!: http://www.youtube.com/watch?v=dXHVfMpUc54