Politie Gelderland-Zuid

Publieksdag Snelheid 7 juli

Test het vermogen van je brom- of snorfiets op de vernieuwde rollentestbank

Nijmegen, 28-06-2007 o De publieksdag 'Snelheid' in Nijmegen komt steeds dichterbij! Op 7 juli kleurt het terrein van de brandweerkazerne Nijmegen-West voor één dag blauw. Tijdens de publieksdag kun je de snelheid van je brom- of snorfiets laten meten op een vernieuwde rollentestbank. Vanaf 1 juli gaat de politie met de vernieuwde testbank werken. Op de publieksdag krijg je een demonstratie.

Brom- en snorfietsen mogen niet harder kúnnen dan de maximum constructiesnelheid zoals die staat vermeld op het kentekenbewijs en in het kentekenregister, met een marge van 5 km/uur. De maximum constructiesnelheid is voor een snorfiets 25 km/uur en voor een bromfiets 45 km/uur. Wanneer blijkt dat de brommer of snorfiets harder kan, dan is dat een indicatie dat het voertuig is opgevoerd en volgt een boete. Op de publieksdag kunnen bezoekers kennis maken met de testbank en kunnen zij de snelheid van hun voertuig laten meten zonder dat daar consequenties aan verbonden zijn.

Wat is er nog meer te beleven?
Naast een demonstratie van de rollentestbank is er in de 'verkeersstraat' nog veel meer te doen en te beleven, zoals:
* Een noodstop maken op een mobiele slipbaan
* Zelf schieten met de lasergun

* Een kijkje nemen in een radarauto

* IJken van je snelheidsmeter

* Jezelf bevrijden uit de kantelsimulator
* Tips voor het rijden met een caravan

Tot 7 juli!
Kortom, dit mag je niet missen. De publieksdag vindt plaats op het terrein van de brandweerkazerne Nijmegen-West, Nieuwe Dukenburgseweg 23 in Nijmegen. De verkeersstraat is van 10.00 tot 15.00 uur voor iedereen vrij toegankelijk.

Kijk in de Special voor alle informatie over de Publieksdag Snelheid.