Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer ongelukkig met stilleggen treinen Den Haag - Gouda

Zoetermeer is ongelukkig met het besluit van spoorbeheerder ProRail om in de periode van 7 t/m 15 juli te gaan werken aan de spoorbaan tussen Den Haag en Gouda. Hierdoor is het voor de NS onmogelijk treinen te laten rijden. De Zoetermeerse openbaar vervoer reiziger krijgt er in deze periode nog een extra hindernis bij en wordt wel erg op de proef gesteld.

Zoetermeer begrijpt dat de werkzaamheden niet langer uitgesteld kunnen worden. Veiligheid gaat hierbij natuurlijk vóór alles. De werkzaamheden vergen een zeer lange voorbereiding en zijn daarom al een jaar geleden ingepland. Redelijkerwijs kon niemand voorzien dat RandstadRail nu nog steeds niet zou rijden. Wethouder Smit is echter zeer ongelukkig met de extra last voor de Zoetermeerse reizigers.

Reizigers worden dringend geadviseerd gebruik te maken van de vervangende busdienst die NS laat rijden. Deze bussen, niet te verwarren met de tijdelijke buslijn 5 / 5S, rijden zeer frequent en in de spits zelfs iedere 3 minuten. De bussen vertrekken vanaf de interlinerhalte langs de A12, bereikbaar via de Mandelabrug, en rijden via de busbaan langs de A12 non-stop naar Den Haag Centraal. De reistijd is vergelijkbaar met die van de stoptrein en zeker sneller dan de lijn 5 / 5S.

Voor tussengelegen stations én in de richting Gouda vertrekken de bussen vanaf de bushalte langs de Zuidweg.

Zoetermeer speelt op de situatie in door de wegwerkzaamheden op de Europaweg en Australiëweg uit te stellen. Op die manier wordt het verkeer zo min mogelijk gehinderd.