Provincie Flevoland7 juli wereldklimaatdag: ook Flevoland doet mee

Op zaterdag 7 juli aanstaande is Live Earth, met concerten in een aantal steden over de hele wereld. Doel is de klimaatcrisis tegen te gaan, een noodkreet tegen opwarming van onze aarde. De provincie Flevoland en de gemeente Almere doen ook mee: op 7 juli kan iedereen het Klimaat Festival Flevoland gratis meemaken op het festivalplein in Almere Stad.

Op een groot scherm worden beelden vertoond van het wereldwijde evenement dat bestaat uit concerten van de grootste acts ter wereld (met onder andere Bon Jovi, Madonna, John Legend, Keane, Black Eyed Peas en The Police). Twee miljard mensen in alle werelddelen doen dat op dat moment ook. Live Earth wil miljoenen mensen motiveren om de opwarming van de aarde tot stilstand te brengen.

Het Klimaat Festival Flevoland is van 12.00 - 17:00 uur op het Festivalplein aan de Landdrostdreef in Almere Stad. Naast uitzending van de wereldwijde Live Earth concerten, zijn er live optredens van Replay, diverse DJ's en andere verrassende muzikale acts met bekende Nederlanders, boeiende activiteiten en spelen voor jong en oud, klimaatverantwoorde prijsvragen, weggeefacties, stands van diverse natuur- en milieuorganisaties en demonstraties van milieubewuste bedrijven.

Het Klimaat Festival Flevoland op 7 juli besteedt vooral aandacht aan wat jong en oud concreet kunnen doen; met praktische tips en makkelijke acties. De oproep luidt: " Draag je steentje bij en kom ook. Het belooft een leuke leerzame middag te worden voor een beter klimaat."