Gemeente Beek


7-7-7 Live Earth in Beek

Beek, juli 2007

7-7-7 Live Earth Onder de naam "Live Earth" vinden op 7 juli a.s. (7-7-7) in 8 wereldsteden popconcerten plaats, die de aandacht vestigen op de toenemende klimaatproblematiek. Hieraan gelieerd vinden op alle continenten nevenactiviteiten plaats, onder de noemer "Friends of live Earth" (zie www.liveearth.org) Ook de gemeente Beek wil - indachtig de programmalijn "duurzaam leefbaar"- meer aandacht voor een duurzame samenleving en het milieu. Daarom is het Asta Cultuurcentrum op 7-7-7 van 13.30 tot 17.30 uur geopend. Belangstellenden kunnen binnenlopen en onder genot van een drankje dit pleidooi voor een groter milieubesef meemaken.

Programma

Om 14.00 uur wordt hier de bekroonde film `An inconvenient truth' van Al Gore vertoond, waarna om 16.00 uur een workshop over dit thema volgt. Inwoners worden van harte uitgenodigd om naar de Asta te komen, om de DVD te bekijken en/of deel te nemen aan de workshop. Daarnaast zal een aantal instellingen dat met het milieu is begaan zich hier presenteren.

Last but not least worden doorlopend flitsen van de popconcerten, die wereldwijd plaatsvinden, uitgezonden. U kunt dus kijken, discussiëren of swingen.