LLiNK

Rotterdam, 5 juli 2007


- PERSBERICHT-

Kiekedief steelt Bas z'n hart in LLiNK in Natura

In het Hoge Noorden, in het Groningse Nieuw Scheemda, brengt Bas Westerweel een bezoekje aan de grauwe kiekedief; een kleine, bruine roofvogel. Het scheelde slechts een haar of het diertje was in Nederland uitgestorven. Dat is niet te zien aan de donzige jongen die pas zijn geboren: ze blaken van gezondheid. Op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt gaat jachtopziener Herman op zoek naar de bunzing en haar jongen. Of was het nu een buizerd? De barones geeft Bas vandaag een minicursus jam maken. Haar smeersel gaat al jaren als zoete broodjes over de toonbank, maar wat is haar geheim? Je ziet het in LLiNK in Natura, zaterdagavond 7 juli om 18.55 op Nederland 2.

Op de website, www.llink.nl en op televisie wordt elke week speciaal aandacht geschonken aan de Groene Camera Competitie. Deelnemers kunnen hun mooiste of meest bijzondere natuurfoto's en - filmpjes uploaden op de website. Van bijvoorbeeld een prachtig vogeltje in de achtertuin, een kleurrijke bloem in het buurtplantsoen, of een vreemde kikker in de sloot. De beste filmpjes worden iedere week uitgezonden op televisie, en er zijn wekelijks prijzen mee te winnen. Op de site zijn daarnaast verschillende verhalen, een uitgebreide activiteitenkalender, leuke tips en natuurweetjes te vinden.

LLiNK in Natura wordt vanaf 2 juni 13 weken lang wekelijks op zaterdagavond om 19.00 uur op Nederland 2 uitgezonden.

LLiNK wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl

###
EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie,