Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Dag van het Aangespannen Paard in Nijkerk

05/07/2007

Nijkerk, 5 juli 2007
Zaterdag 7 juli organiseert Menclub "De Lange Boom" voor de 23e keer de Dag van het Aangespannen Paard. Deze dag bestaat uit een orientatierit van ongeveer 25 kilometer, waarin vijf hindernissen zijn verwerkt. De route gaat voornamelijk door het buitengebied van Nijkerk, onder andere over particulier terrein Putten. Enkelspan, tweespan en vierspan paarden en pony's nemen deel aan deze rit.

De rijvaardigheid van de menners wordt op de proef gesteld, tijdens de vijf hindernissen die in rit zijn verwerkt. De hindernissen worden op tijd gereden en bij eventuele fouten kost dit strafpunten. Aangezien niet alle deelnemers ervaren wedstrijdrijders zijn, maakt dit de hindernissen niet alleen spannend voor de koetsier, maar levert ook een leuk plaatje op voor het publiek.
De hindernissen in combinatie met de vragen en opdrachten die de aanspanningen onderweg kunnen volbrengen, zorgen samen voor het eindresultaat. Iedere aanspanning kan in aanmerking komen voor één van de vijftien prijzen of de wisseltroffee.

Twee hindernissen worden op het terrein van de manege verreden, wat ook leuk is voor de toeschouwers. De eerste aanspanning start om 9.00 uur en de laatste zal om 18.30 uur te zien zijn in de hindernissen bij de manege.
De gehele rit, inclusief hindernissen duurt ongeveer vier uur, een leuke familiedag. Voor de kinderen is er een springkussen, voor de ouders gezellige muziek, een strodorp en `s avonds voor het hele gezin een barbeque. Een plattegrond met de plaatsen van de hindernissen is op zaterdag 7 juli verkrijgbaar bij Manege Luxool (Luxoolseweg 25b, te Nijkerk) en VVV Nijkerk.