Ingezonden persbericht


Persbericht

Opening nieuwe centrale bibliotheek amsterdam live via internet te volgen

De stichting Cultureplayer zendt zaterdag 7-7-'07 het openingsprogramma van de nieuwe Centrale Bibliotheek Amsterdam live via internet uit. De stichting heeft tot doel tien Amsterdamse, veelal internationaal toonaangevend culturele instellingen, te ondersteunen bij het verstevigen van hun internetstrategie. Deelnemers zijn: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Holland Festival, IDFA, Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stadsschouwburg Amsterdam, Theater Carré, De Meervaart, Concertgebouw/Concertgebouworkest, Nederlandse Opera en het Muziektheater.

Op zaterdag 7 juli begint de uitzending om 10.45 uur en eindigt om 17.00 uur en is te volgen via de websites van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), www.oba.nl en van Cultureplayer (www.cultureplayer.nl).

Het programma ziet er alsvolgt uit:
10.45-12.30 uur Officiële opening
12.30-14.00 uur Filmisch overzicht van de bouw van de bibliotheek 14.00-15.00 uur "Jazz in de bieb, René van Beeck & Friends" 15.00-16.00 uur Herhaling filmisch overzicht van de bouw van de bibliotheek 16.00-17.00 uur AT5 Talkshow onder leiding van Felix Rottenberg

Vanaf zondag 8 juli zijn de opnames ook "on demand" via www.oba.nl en www.cultureplayer te bekijken.

Dit is het tweede aansprekende initiatief in het kader van de projecten van de stichting Cultureplayer. Tijdens het afgelopen Holland Festival is de voorstelling "Sharing the Same Shade" met veel succes al live via internet uitgezonden.

Over de stichting Cultureplayer
De stichting is een initiatief en samenwerkingsverband tussen het Amsterdams Uitburo (AUB), Fabchannel en FutureWeb die zich hebben verenigd in een stichting. Het AUB als promoter van het gehele culturele aanbod en de publiekswerving in Amsterdam, Fabchannel omdat zij registraties van uitvoeringen in Paradiso en De Melkweg verzorgen en deze via internet wereldwijd ter beschikking stelt en FutureWeb vanuit hun doelstelling om krachtige bedrijven, goed georganiseerde instellingen en veelbelovende projecten te bundelen die superbreedband producten en diensten ontwikkelen. De gemeente Amsterdam ondersteunt dit project vanuit het programma Amsterdam Topstad, dat bedoeld is om de internationale concurrentiepositie van Amsterdam te verbeteren.

Directeur Hans van Velzen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam: "Het live uitzenden van de opening via internet is wat ons betreft nog maar het begin. Met de kennis, ervaring en begeleiding van de stichting Cultureplayer zullen we regelmatig uitzendingen via onze website gaan verzorgen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan lezingen, boekpresentaties en muziekvoorstellingen."

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Koen, Projectleider Cultureplayer. T: 020-6211311. E: pers@cultureplayer.nl. W: www.cultureplayer.nl Voor vragen over het openingsprogramma kunt u contact opnemen met Björn Stenvers, hoofd Marketing OBA, T: 020-5230749 / 06-51815916, E: marketing@oba.nl, W: www.oba.nl

Met vriendelijke groet,

Anna
Anna Veerman-Tol
Afdeling Marketing
OBA(TM) - Openbare Bibliotheek Amsterdam

Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
t. 020 - 5230789
f. 020 - 5230948
e. pr@oba.nl


- kijk voor meer informatie op www.oba.nl -