Gemeente Medemblik

Zaterdag 7 juli Tobbedansen in Medemblik

Zoals aangekondigd, maakt de TROS op zaterdag 7 juli in de Oosterhaven (middenhaven) van Medemblik opnamen van het programma Te land, ter zee en in de lucht. Het betreft het onderdeel Tobbedansen. De presentatie is in handen van Carlo Boszhard en Angela Esajas. De eerste opname start om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur. De tweede opname begint om 14.30 uur. Rond 18.00 uur is de prijsuitreiking. De opnamen in Medemblik worden op 14 juli uitgezonden op de televisie.

Een begrip
Als langstlopend amusementsprogramma van de Nederlandse televisie is uitleg over Te land, ter zee en in de lucht eigenlijk overbodig. Tobbedansen is voor velen een begrip. De deelnemers gaan in een zelf gebouwde tobbe zitten en glijden vanaf een schans het water in. Binnen een zo kort mogelijke tijd moet een bel worden geluid die boven het water hangt. De tobbe kan op allerlei manieren worden gebouwd, van een badkuip tot een bouwsel van karton.

Verdere activiteiten
Naast Tobbedansen, is er op 7 juli nog meer te doen rond de haven en in het centrum van Medemblik. Op het Begijnhof en in de Nieuwstraat is er een romantische markt. Tevens in de Nieuwstraat en op de Kaasmarkt bevinden zich diverse podia met muziek.

Verkeersmaatregelen

De binnenstad van Medemblik is in verband met de activiteiten afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Er is echter ruim voldoende parkeerruimte beschikbaar buiten de stad. Komt u op de fiets naar Medemblik dan kan deze ondermeer gestald worden bij het busstation aan de Oude Haven/Dam.