Gemeente Den Haag

Trouwen op een bijzondere datum blijkt zeer populair. Trouwdata met cijfercombinaties als 02-02-2002 en 20-05-2005 zijn de laatste jaren standaard volgeboekt. Zaterdag, 07-07-2007, breekt alle records. Maar liefst 45 paren geven elkaar zaterdag in Den Haag het ja-woord.

Een trouwdag is een dag om nooit te vergeten. Op die dag zijn alle ogen gericht op het bruidspaar. Al het regelwerk is achter de rug. Als het weer dan ook nog meezit kan de dag helemaal niet meer stuk. Sommige bruidsparen gaan echter een stapje verder. Zij willen trouwen op een bijzondere datum. Sinds de trouwdag van kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima op 02-02-2002 staan bijzondere cijfercombinaties sterk in de belangstelling.

De ambtenaren van de Haagse dienst Burgerzaken merken die groeiende populariteit ook. Zaterdag 7 juli 2007 is daar weer een goed voorbeeld van, circa 45 paren stappen die dag in het huwelijksbootje. Gelukkig kent Den Haag zoveel unieke trouwlocaties dat voor ieder wat wils te boeken is. Van strandpaviljoen tot luxe hotel, of in de woorden van wethouder Frits Huffnagel: "Den Haag biedt bij uitstek de plek om mooi te trouwen."