Gemeente Heerlen

School uit Heerlen samen met Ali B op het podium!
Frans Postmaschool doet Energy Rap tijdens

Live Earth Alert! in Amsterdam

Groep 7 van de Frans Postmaschool uit Heerlen, winnaar van de Limburg-Brabantse halve finale van de KRO Energy Survival 2007, gaat op 7 juli, tijdens Live Earth in Amsterdam, een energierap opvoeren samen met Ali B. Zij hebben met hun school een stoere rap bedacht voor een energieproject en nu staan ze tussen wereldberoemde artiesten op het hoofdpodium van Live Earth Alert in Amsterdam!

Groep 7 van de basisschool Frans Postmaschool in Heerlen deed begin mei van dit jaar in Parkstad Limburg mee aan de voorronde van het televisieprogramma KRO Energy Survival. Naast speciale lessen over energie en een spectaculair energietoernooi met andere basisscholen uit Heerlen, Kerkrade en Landgraaf, behoorde ook het schrijven van een rap over duurzame energie en energiebesparing tot de opdrachten. De mensen van Live Earth Alert en Ali B vonden de rap zo goed dat ze de klas nu hebben uitgenodigd voor een live optreden voor meer dan 10.000 bezoekers in Amsterdam.

De kinderen hebben de tekst grotendeels zelf geschreven, met een beetje hulp van de docent. Door theater- en filmproducent Xapp is er een muziekje bij gezocht en inmiddels is in de studio een cd opgenomen. Het optreden van de kinderen met Ali B zal worden geprogrammeerd tussen het live on screenoptreden van wereldberoemde artiesten elders in de wereld.

De tekst is zeer serieus door de kinderen geschreven. Hier volgt een klein stukje tekst:

"De Aarde die verwarmt nu heel erg snel
Let op je thermometer, dan merk je het wel
De poolkappen smelten, ijs wordt water
Een serieus probleem, wij zitten met de kater
Wij zijn kwaad, het klimaat staat op straat
Actie! Nu! Er is lang genoeg gepraat.
Denk aan het milieu, voordat alles vergaat
Volg onze raad die we rappen in de maat"

Nederland 3 en 3FM staan op zaterdag 7 juli a.s. de hele dag en nacht in het teken van Live Earth. Alle informatie over de concerten, het evenement en de programmering op radio en televisie is te vinden op www.liveearthalert.nl

HEERLEN, 6 juli 2007
Concernstaf Communicatie
Reina Cobussen
(045) 560 40 70 of 06 - 30731041 (buiten kantooruren) persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --