Gemeente Heerhugowaard


Voorzijde Huygenpas

Huygenpas

De gemeente introduceert op 7 juli 2007 de Huygenpas. Dit is een kortingspas voor alle inwoners van Heerhugowaard ongeacht leeftijd of inkomen. De Huygenpas zal gefaseerd worden ingevoerd en op 7 juli zal er worden gestart met jeugd sportstimulering voor kinderen van 0 tot 18 jaar, wonende in een gezin waarvan het gezamenlijk gezinsinkomen niet hoger is dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm.

Behoor je tot deze doelgroep dan krijg je 80% (tot een maximum van ⬠105) van de jaar contributie van een sportaanbieder gecompenseerd. Tevens kom je in aanmerking voor een kledingcheque. De kledingcheque kun je aanvragen bij de gemeente na inschrijving bij een sportaanbieder. De cheque, die een waarde vertegenwoordigt van ⬠50, kan als betaalmiddel worden ingeleverd als je sportkleding aanschaft voor de te beoefenen tak van sport. De cheque kan worden ingeleverd bij de deelnemende sportwinkels of sportaanbieders. Het aanvraagformulier, de deelnemende sportwinkels en de sportaanbieders staan in de sportgids.

Automatisch toegezonden

De Huygenpas wordt samen met een informatiebrief, sportgids automatisch toegezonden aan alle kinderen behorende tot de doelgroep en wonende in gezinnen met een gemeentelijke uitkering en/of kwijtschelding gemeentelijke belastingen.

Ontvang je de pas niet automatisch maar wil je wel in aanmerking komen voor een Huygenpas, dan kun je vanaf 2 juli 2007 een aanvraagformulier Huygenpas ophalen bij de receptie van het Gemeentehuis, Parelhof 1 te Heerhugowaard.

Terug naar de hoofdpagina Jongeren

banner gemeente Heerhugowaard