Ratha Yatra, India festival 2007


DEN HAAG, 20070601 -- Op 7 juli 2007 organiseert ISKCON Den Haag voor de 13e keer het Ratha Yatra - karrenfestival. Om 12.00 uur wordt het spectaculaire Indiase festival ingeluid met zang en dans. Een reusachtige en kleurrijke kar, voortgetrokken door vele toegewijden, vertrekt om 13.00 uur voor een parade door de binnenstad van Den Haag. Op de kar nemen de beeldgedaanten van Heer Jagannath (lett. Heer van het universum), Subhadra devi en Heer Baladeva plaats. De parade komt om ongeveer 15.00 uur aan op het Schalkburgerplein. Hier zal het spirituele festival voortgezet worden tot 19.00 uur.

Er is onder andere een cultureel podiumprogramma met zang, muziek, moderne en klassieke dans optredens, toneel en presentaties. Verder is er een Indiase minimarkt waar diverse kraampjes uitgestald zullen staan met snacks, kleding, sieraden, henna, Ayurveda, kunst, muziek en nog veel meer. Voor elke bezoeker is er een gratis vegetarische maaltijd.

Het Ratha Yatra - karren festival vindt zijn oorsprong in Orissa, in India. Het is het grootste spirituele festival ter wereld met miljoenen bezoekers. Dankzij de stichter van de Internationale gemeenschap voor Krishna bewustzijn, A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, wordt het festival nu in meer dan 80 grote steden over de hele wereld gevierd, waaronder New York, Parijs, Durban, Tokyo en Moskou. Swami Prabhupada heeft in de begin jaren zestig het Vedische manier van leven naar het westen gebracht en meer dan 108 tempels gesticht over de hele wereld.

Het doel van het festival is de genade van de Heer te verspreiden aan iedereen. Pelgrims hoeven op deze dag niet naar de tempel te gaan om de Heer te aanschouwen, want God komt op deze dag naar de mensen toe. Hiermee is het een vreugdevolle manifestatie tot wereldwijde vrede en harmonie.

We roepen iedereen, ongeacht ras, geloof, positie en achtergrond op, om deel te nemen aan dit spectaculaire evenement, dat slechts één keer per jaar wordt georganiseerd. Het geeft u tevens een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de rijke eeuwenoude Indiase en Vedische cultuur. Mis dit evenement niet want met duizenden mensen van verschillende achtergronden, brengt het festival het beste van het Oosten en Westen bijeen op een kleurrijke en sfeervolle manier.

Stg. Sri Krishna Dhaam