Globalicious Live Earth Alert op 07-07-07


Het milieu verbeteren door te schilderen

AMSTERDAM, 20070705 -- Op 07.07.07 wordt overal ter wereld uitgebreid stil gestaan bij de klimaatverandering. Op grote schermen kan, vanaf 12.00 uur in Cultuurpark Westergasterrein in Amsterdam het wereldwijde evenement bekeken worden. Het evenement bestaat uit concerten van de groten der aarde (met o.a. Madonna, Red Hot Chilli Peppers en The Police) gevolgd worden. 2 miljard mensen op 7 continenten doen dat op dat moment ook. Live Earth bundelt die energie om de opwarming van de aarde tot staan te brengen. Natuurlijk is de jongerenbeweging Globalicious daar bij.

Millenniumdoelen
Globalicious zet zich in om de acht millenniumdoelen van de VN onder de aandacht van jongeren te brengen. Deze doelen zijnvastgelegd door de VN en door 189 landen ondertekend. De millenniumdoelen moeten er voor zorgen dat extreme honger en armoede op de wereld gehalveerd moet zijn voor 2015. 07-07-07 is een prachtige dag om aan deze doelen aandacht te besteden omdat de VN dan precies op de helft is. Alle doelen zijn met elkaar verbonden. Op Life Earth Alert besteedt Globalicious vooral aandacht het zevende doel: het verzekeren van een duurzame samenleving.

Bezoekers kunnen op een vrolijke, vrijblijvende manier inspiratie opdoen hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame samenleving.

Globalicious gelooft dat wanneer je zelf liefde en geluk ervaart, je beter zorgt voor mens en de natuur. In je directe omgeving, maar ook aan de andere kant van onze aardbol. Daarom geeft Globalicious tasjes weg vol verrassingen, kan de bezoeker schilderen aan de millenniumschilderbar, een massage of tarotlegging krijgen of meebouwen aan de PositiviTree.

Als men het Globalicious gedeelte verlaat zal dat met een lach zijn en zin om mee te helpen aan een mooie toekomst en een nieuwe wereld.

Za 7 juli 12.00 uur
Cultuurpark Westergasterrein (Amsterdam)

www.globalicious.org - www.liveearthalert.nl