Ingezonden persbericht


Hilversum, 18 april

LIVE EARTH OP NEDERLAND 3 EN 3FM

Op zaterdag 7 juli a.s. staan Nederland 3 en 3FM een hele dag en nacht in het teken van Live Earth. Verwacht wordt dat wereldwijd zo'n 2 miljard mensen worden bereikt met dit muziekevenement dat wordt uitgezonden door BNN en NOS. Op Live Earth zullen bekende artiesten optreden, waaronder Alicia Keyes, Black Eyed Peyes, Madonna, Red Hot Chili Peppers en The Police. Het doel van Live Earth is om wereldwijd aandacht te vragen voor de klimaatsverandering.

De kick-off van Live Earth vindt op 7 juli 2007 plaats in New Jersey en eindigt daar, 24 uur later na een reis over zeven continenten, ook weer. Nederland 3 en 3FM zenden de concerten integraal uit. De lijst van deelnemende artiesten bestaat voorlopig uit onder andere: Alicia Keys, Black Eyed Peas, Bon Jovi, Foo Fighters, Genesis, John Legend, Kanye West, Madonna, Razorlight, Red Hot Chili Peppers, Smashing Pumpkins en The Police. Live Earth vindt behalve in New Jersey ook plaats in Rio de Janeiro, Londen, Hamburg, Johannesburg, Shanghai, Tokyo, Sydney en Antartica. Alle optredens worden klimaatneutraal geproduceerd.

Live Earth is een initiatief van Al Gore, voormalig vice-president van de VS en maker van de Oscarwinnende klimaatdocumentaire An Inconvenient Truth, en Kevin Wall, producent van onder andere Live8. Al Gore: "We hopen met Live Earth een echte wereldwijde discussie op gang te brengen. Hopelijk geeft de muziek dat laatste duwtje dat regeringen, bedrijven en burgers nodig hebben om in actie te komen om echt iets te doen aan de klimaatcrisis."

Meer dan 120 landen zenden Live Earth uit. In Nederland zijn NOS en BNN verantwoordelijk voor deze uitzendingen op Nederland 3 en 3FM. BNN-directeur Maarten van Dijk: "Popmuziek met een doel. Dat hoort bij de publieke omroep. Het milieu en met name de klimaatsverandering leeft enorm; niet alleen bij ons publiek, maar ook bij onze programmamakers. Op verschillende omroepredacties worden plannen gemaakt om in actie te komen voor het milieu. Dat we dan ook de uitzendrechten hebben van die ene grote muzikale actie is super."Ingezonden persbericht