Kröller-Müller Museum


Persbericht

Zwoele Zomerdromen in het Kröller-Müller Museum
Nieuwe reeks Zwoele Zomeravonden start 7 juli

Otterlo, 25 juni 2007

Na het succes in 2006, organiseert het Kröller-Müller Museum ook deze zomer vier Zwoele Zomeravonden. Nieuw dit jaar is dat het museum ook in zijn geheel geopend is. Een goede reden om eens op een geheel andere wijze kennis te maken met het museum en de beeldentuin. Het programma met muziek, theater, literatuur en rondleidingen begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Vanaf 17.00 uur geldt 50 procent korting op een combikaart voor het Kröller-Müller Museum en Nationaal Park de Hoge Veluwe.

De eerste Zwoele Zomeravond, zaterdag 7 juli, staat in het teken van "dromen" en opent om 17.30 uur met een bijzonder project van kunstenaar Rob Sweere. Voor zijn 'Silent Sky Project' vraagt hij verschillende groepen mensen een half uur in stilte naar de lucht te kijken. Sweere legt deze sessie vast op een foto, die samen met de andere foto's het verslag vormt van dit internationale project. Een unieke kans voor iedereen om ook zelf eens onderdeel te zijn van een kunstwerk. In het museum speelt het Mondriaan Kwartet werken van onder andere John de Simone en John Zorn. Let bij dit optreden vooral ook op het fameuze Octachord van John Pravda! Veel rustiger zal het toegaan bij de optredens van de talentvolle Roos Rebergen, die tussen de rododendrons haar poëtische liedjes ten gehore brengt en van schrijver Alfred Schaffer. En vergeet ook niet een kijkje te nemen in de bijzondere droomwereld van kunstenaar Mamabart, even bij te komen in de Reizende Bioscoop en zelf als een volleerd acteur toneel te spelen bij Grasland. Afsluiter van deze Zwoele Zomeravond avond is De Kift. Deze unieke band brengt een wonderlijke combinatie van poëzie, fanfare en punk en zorgt zonder twijfel voor een spetterend slot van deze avond. In de beeldentuin zijn verschillende hapjes en drankjes te verkrijgen, en ook het restaurant van het museum blijft langer open. Maar een eigen picknick meenemen mag natuurlijk ook!

De Zwoele Zomeravonden worden mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. De 3 volgende avonden vinden plaats op 21 juli, 4 en 18 augustus. Up to date informatie op www.kmm.nl

# # # # #