Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme

Persbericht

Deventer, 28 juni 2007

Opening veertiende seizoen cultuurtoeristisch zomerproject op 7 juli in Otterlo

Gelderland Cultuurland brandt los met Zwoele Zomeravond

Gelderland mag zich in 2007 weer gaan opmaken voor een mooie culturele zomer. Voor de liefhebbers van cultuur maakt Gelderland Cultuurland de highlights van het zomerse programma-aanbod ook dit jaar weer inzichtelijk. De opening van het veertiende seizoen van het cultuurtoeristische zomerproject is op zaterdag 7 juli tijdens de Zwoele Zomeravond in het Kröller-Müller Museum te Otterlo. Op deze verrassende avond krijgen fervente aanhangers van theater, dans, literatuur en poëzie alvast een voorproefje van wat Gelderland als Cultuurland in petto heeft.

Zwoele Zomeravonden
De gecombineerde openingsavond van Gelderland Cultuurland en de Zwoele Zomeravond staat in het teken van 'dromen': van de dromerige sfeer van de zomerse beeldentuin tot de poëtische uitdrukkingskracht van het Kröller-Müller Museum. De bezoekers kunnen zich tussen 17.00 en 20.30 uur tegoed doen aan een smakelijke culturele 'maaltijd' met performances van De Kift, Roos Rebergen, Lieke van Rexmond, Mondriaan Kwartet, Alfred Schaffer, Rob Sweere, Mamabart, Bureau Blanko en de Reizende Bioscoop. Vanaf 17.00 uur kunnen belangstellenden met 50% korting een combikaart voor het Nationale Park De Hoge Veluwe en Kröller-Müller Museum kopen.

Gids en www.gelderlandcultuurland.nl
De gratis gids van Gelderland Cultuurland geeft een overzicht van culturele evenementen die tussen 30 juni en 2 september 2007 in Gelderland plaatsvinden. Het programma-aanbod varieert van beeldende kunstfietsroutes en spectaculair locatietheater tot verrassende concerten op bijzondere locaties en openluchtfilmvoorstellingen. De uitklapbare overzichtskaart in de gids laat zien waar de musea, kastelen en tuinen zich bevinden. Het volledige programma van Gelderland Cultuurland is te vinden op www.gelderlandcultuurland.nl. De gids Gelderland Cultuurland is verkrijgbaar bij VVV's, verblijfsaccommodaties, bibliotheken en gemeentehuizen. Bovendien is de gids te bestellen via www.gelderlandcultuurland.nl en bij het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT), telefoon: 0570-680700 of e-mail: info@gobt.nl