Gemeente Delft

Spetterend slotprogramma Muziek in de Wijk

Op zaterdag 7 juli vindt een spetterend MuziekFestival plaats in Buitenhof, als slotprogramma van Muziek in de Wijk.

Om 13.00 uur geeft wethouder Anne Koning onder daverend getrommel van de Brassband ABC op het Gillispodium aan de achterzijde van de Bachsingelflat het startschot voor het MuziekFestival. In de middag treden er op drie verschillende podia diverse bekende artiesten op. Als slotmanifestatie is er de Zingende Flat: om 19.30 uur brengen meer dan 60 bewoners van de Mozartflat een swingend repertoire ten gehore onder leiding van Gregor Bak. Muziek in de Wijk maakt deel uit van het gemeentelijk cultuurprogramma Kunst in de Wijken. Het doel is om inwoners dichter bij elkaar te brengen, door gezamenlijk muziek te maken Je hoeft tenslotte niet elkaars taal te spreken, om de taal van muziek te verstaan.

's Middags zijn er drie podia met muziekoptredens: het GillisPodium, het WereldPodium aan het Verdiplein en het KlassiekPodium in woonzorgcentrum Die Buytenweije. Op de podia zijn onder andere Miss Dee, DJ Luuk en wereldmuzikanten Wijbrand en Kourosh te zien. In de FestivalTent tussen de Debussyflat en de Lisztflat is er van 16.00 tot 20.00 uur de BuitenhofLounge met het VAK Kinder- en Jeugdorkest en Harmonie TU-Prometheus. Van 20.00 tot 23.00 uur is het "Buitenhof Zingt en Swingt!" met onder andere Feestband Malavita, Rundfunk DJ's en Johanna's Country Line dancers. Duncan de Lange van Studio2GZ zal de artiesten aankondigen.

Ook zijn er met en door bewoners radioprogramma's gemaakt over mensen en muziek in Buitenhof. Deze zijn te beluisteren aan De Luisterboom op het festivalterrein. Rond 20.15 uur wordt de Buitenhofsymfonie uitgevoerd in de FestivalTent een swingend muziekstuk gemaakt door Thomas Bonekamp met 40 volwassenen en kinderen uit Buitenhof.

Noot voor de redactie (