Politie Groningen

Zaterdag 7 juli 2007

Provincie Groningen, 07-07-2007

Groningen: fietsster aangereden, auto gaat er vandoor

Een 20-jarige inwoonster van Groningen is vrijdagavond op het Emmaplein in haar woonplaats van haar fiets gereden door een onbekende automobilist. De automobilist wilde vanaf het Emmaplein de Stationsstraat inrijden en raakte daarbij de Stadjer. Zij viel daardoor van haar fiets op het wegdek en dit veroorzaakte een pijnlijke rug. In de blauwe auto van het merk Citroen zaten twee jonge mannen die er na het incident met hoge snelheid vandoor gingen. De politie is op zoek naar personen die meer informatie hebben over deze doorrijding. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: fietsster rijdt door rood, aanrijding gevolg

Een 19-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagnacht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Turfsingel Kattenhage. De vrouw reed door het rode verkeerslicht en zag niet dat een 39-jarige automobilist uit Groningen aan kwam rijden over de Turfsingel. Hij kon de vrouw niet meer ontwijken. Zij kwam via de motorkap tegen een lantaarnpaal op de grond terecht. De vrouw is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: man bedreigt vrouw en buurtgenoot

De politie heeft vrijdagnacht een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. Hij had in een woning in het Gasthuisstraatje een 37-jarige vrouw bedreigd met een scherp voorwerp. Toen een buurtbewoner geschreeuw hoorde uit de woning, nam hij polshoogte. De verdachte deed de voordeur open en bedreigde vervolgens ook de man met een scherp voorwerp. De politie heeft de Stadjer meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten.

Huizinge: automobilist rijdt tegen stilstaande camper

Bij een aanrijding op de N46 bij Huizinge zijn vrijdagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 52-jarige automobilist uit Spijk moest vol in de remmen omdat een voertuig voor hem dit ook deed. Hierbij stuurde de inwoner van Spijk zijn wagen richting de berm, waar op dat moment een kampeerwagen met pech stond. Gevolg is dat de man uit Spijk tegen de stilstaande camper van een 45-jarige man uit Hippolytushoef reed. Bij de aanrijding raakten zowel de Spijkster als zijn 50-jarige inzittende uit dezelfde plaats gewond. Ze zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hellum: aanhangwagen te zwaar

De politie heeft vrijdagmiddag een 24-jarige man uit Slochteren bekeurd omdat de aanhangwagen achter zijn auto te zwaar beladen was. Deze bleek ruim 33 procent te zwaar. Bovendien was de lading niet goed vastgezet, waardoor dit van de aanhanger dreigde te vallen. Uit een rondgang rondom het voertuig bleek dat de remlichten niet werkten en een band van de kar totaal versleten was. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Blijham: onbekende automobilist veroorzaakt ongeval

Een 39-jarige automobiliste uit Blijham is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Winschoterweg. De vrouw reed in de richting van Blijham toen een donkerkleurige auto dicht op de achterkant van haar auto kwam rijden. Haar 39-jarige inzittende gebaarde de automobilist dat hij te dicht achter hen zat. Op dat moment haalde de bestuurder van de donkere auto de Blijhamsters in en maakte een handgebaar. Vervolgens voelden de twee een duw tegen de auto, waardoor de 39-jarige bestuurster de macht over het stuur verloor en na een paar omwentelingen in de berm tot stilstand kwam. De onbekende automobilist ging er vandoor. De man en vrouw zijn naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Mensen die meer over dit incident kunnen vertellen, worden verzocht de politie in Winschoten te bellen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: automobilist onder invloed

Groningen - Een 27-jarige automobilist uit Zevenhuizen is vrijdagnacht op de Oosterhamrikkade in Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Uit de ademanalysetest bleek dat hij ruim 1,0 promille alcohol in zijn bloed had. Uit navraag kwam naar voren dat de man een rijontzegging had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Oude Pekela De politie heeft vrijdagnacht in de Johan de Witstraat in Oude Pekela het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela ingevorderd. De beginnend bestuurder bleek bij een alcoholcontrole ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal Op het Gandhiplein in Stadskanaal is vrijdagnacht een 26-jarige automobilist uit Nieuw Buinen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. In zijn bloed zat ruim 1,0 promille alcohol. Hij kon het bureau verlaten zonder auto maar met een bekeuring op zak. Diezelfde nacht werd in Stadskanaal ook een 18-jarige inwoner van Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed in een auto op de Hemenweg. Hij had bijna 0,6 promille alcohol in zijn bloed en verklaarde direct dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

Winschoten Een 23-jarige automobilist uit Winschoten moest vrijdagnacht zijn roze papiertje inleveren. De beginnend bestuurder werd op de Dwingeloweg in zijn woonplaats gecontroleerd op rijden onder invloed. Hij blies 475 ug/l, wat neerkomt op een
alcoholpromillage van bijna 1,1. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Stadskanaal, Unikenstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 105, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek, Lindesteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1159, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.