Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 07-07-2007

Autos opengebroken op parkeerplaats

WEZUPERBRUG De politie doet onderzoek naar het openbreken van drie autos die aan het Oranjekanaal Noordzijde geparkeerd stonden. Vrijdagavond kreeg de politie een melding binnen en gingen agenten ter plaatste. De ruiten van de autos waren ingeslagen en uit één van de autos was een radio/cd-speler weggenomen. (07-156866)

Politie houdt alcomobilist aan

COEVORDEN De politie heeft vrijdagavond een 34-jarige man uit genoemde woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Veenschapsweg zagen agenten dat de automobilist slingerend over de weg reed en een keer rechts in de berm raakte. Na een stopteken werd de man staande gehouden. De man sprak met een dubbele tong en was onvast ter been. Agenten hielden de man aan en brachten hem naar het politiebureau. Het rijbewijs werd ingevorderd. (07-156990)

Inbraak in school

HOOGEVEEN De politie onderzoekt een inbraak in een school aan de Korhoenlaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de school werd een computer en een beeldscherm weggenomen. (07-157052)

Politie houdt man aan wegens mishandeling

ASSEN De politie heeft vrijdagnacht een 22-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor mishandeling. In een uitgaansgelegenheid aan de Markt had de man zich vreemd gedragen en werd daarop aangesproken door het personeel. De man werd daarop agressief en werd vervolgens de zaak uitgezet. De man uit Stadskanaal sloeg daarbij een 30-jarige medewerker op het achterhoofd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingeloten. (07-157057)

Politie houdt alcomobilist aan

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige inwoner uit genoemde stad aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen een bestelauto al slingerend rijden over de MR Cramerweg, daarbij raakte de bestelauto een keer de stoeprand. De bestelauto werd aan de kant gezet bij de oprit naar de A37. De man onderging een blaastest en scoorde bijna 0,8 promille. De man werd aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en ontving een proces-verbaal. (07-157061)

Inbraak in schuurtje woning

MIDLAREN De politie onderzoekt een inbraak in een schuurtje van een woning aan de Westertseweg. Vrijdagmiddag deed de eigenaar van de woning aangifte bij de politie. Uit het schuurtje was een grasmaaier weggenomen. Men kwam de schuur binnen door een raampje in te gooien. (07-156915)

Politie houdt man aan wegens huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft vrijdagochtend een 34-jarige Assenaar aangehouden wegens huiselijk geweld. De man had ruzie gekregen met zijn 32-jarige partner en wordt er van verdacht haar te hebben mishandeld. De man werd na aanhouding ingesloten. (07-156829)

Politie bekeurt verkeersovertreders

COEVORDEN De politie heeft vrijdagmiddag tijdens een onopvallende surveillance op de Krimweg verschillende verkeersovertreders bekeurd. Twee personen kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid buiten de bebouwde kom. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven wegens het niet handsfree bellen en een persoon kreeg een bekeuring omdat de losbreekreminrichting niet op de juiste wijze was verbonden met het trekkende voertuig. (07-156931)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema tel. 0592 - 45 1280.