Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|   |Twello - aanrijding onder invloed             |
De politie heeft zaterdagochtend 7 juli het rijbewijs van een 24 jarige Apeldoorner ingenomen nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.

De politie kreeg rond 06.00 uur de melding van de aanrijding op de Rijksstraatweg. De Apeldoorner reed over de Rijksstraatweg vanuit Deventer toen hij in een bocht niet voldoende rechts hield en tegen 71 jarige tegenligger uit Twello aanreed. Door de aanrijding botste de Apeldoorner nog tegen twee geparkeerde auto's. Er ontstond alleen aanzienlijke materiële schade, drie auto's moesten worden afgesleept. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.

|   |Laren (Gld) - auto over de kop, geen gewonden       |
Een 19 jarige automobilist uit Lochem is in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juli tezamen met vier inzittenden met de schrik vrijgekomen nadat ze met de auto over de kop waren geslagen.

De politie kreeg rond 01.30 uur de melding van een eenzijdig ongeval waarbij een auto op de kop was beland. Het ongeluk gebeurde op de Rengersweg. De bestuurder verklaarde dat hij uit de richting van de A1 was gekomen en dat vlak voor de kruising Rengersweg / Rossweg plotseling een hert de weg overstak. De bestuurder remde uit alle macht, verloor de macht over het stuur en raakte in een slip. De auto gleed de kruising over en kwam tegen een hek aan waardoor de auto kantelde en op de kop in een tuin terecht kwam. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder niet had gedronken. De auto moest worden afgesleept.

|   |Vorden - dodelijk ongeval                 |
Op de Hengeloseweg bij Vorden heeft vrijdagmiddag 6 juli een tragisch dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 86 jarige automobilist uit Gorssel is hierbij om het leven gekomen.

De automobilist wilde rond 16.30 uur vanaf de Hilverinkweg de Hengeloseweg oprijden en zag daarbij vermoedelijk een vrachtwagen, die uit de richting van Zutphen kwam, over het hoofd. De vrachtwagenchauffeur, een 32 jarige man uit Westerlee (Gron), probeerde de auto nog te ontwijken, maar kon niet voorkomen dat ze in botsing kwamen. De automobilist kwam hierbij om het leven, de vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De Hengeloseweg is vanwege technisch onderzoek van de Verkeersongevallen Analyse van de politie tijdelijk afgesloten geweest.

---Einde berichten---


---


---


---

---- --