Korps Landelijke Politiediensten

Boeken en water zorgen voor overgewicht

caravancontrole

Scheemda, 07-07-2007 o Bij het vakantie-service-infopunt op de rijksweg A7 bij Scheemda zorgden boeken en grote hoeveelheden water voor overbelading van 15 van de 43 caravans die vanochtend zijn gecontroleerd. Eén caravan was ruim 215 kilo te zwaar. De boeken zijn overgeladen in de autos, het water bleef achter op de parkeerplaats.

Over het algemeen hadden de vakantiegangers die vanuit het Noorden op vakantie gingen het goed voor elkaar. In een aantal gevallen was er sprake van lichte gebreken aan verlichting en (hulp)koppeling. Deze zijn door de ANWB verholpen. Euromaster, die voor Het Nieuwe Rijden de bandenspanning controleerde van alle voertuigen, liet twee versleten banden vervangen.

De bestuurder van een auto uit 2002 kwam niet weg met zijn caravan omdat de krukaslagers van de motor het hadden begeven. Voor hem kwam vervangend vervoer uit Almere voor zijn reis naar Noorwegen.

Er vielen geen bekeuringen, omdat de bestuurders zich vrijwillig hadden gemeld. Voor de geconstateerde gebreken werden passende oplossingen gezocht. De doelstelling om de Nederlandse vakantieganger probleemloos de grens over te helpen is daarmee ruimschoots gehaald.

De vakantie-service-infopunten zijn een initiatief van de ANWB, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Veilig Verkeer Nederland en Het Nieuwe Rijden, met haar bandenpartners, hebben zich sinds vorig jaar bij deze preventieve controles aangesloten.