Korps Landelijke Politiediensten

KLPD neemt geen standpunt in caravansnelheid

Driebergen, 07-07-2007 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten neemt geen standpunt in over de verhoging van de maximum snelheid voor caravans. Dit is een beslissing die straks al dan niet in de politiek genomen zal gaan worden. Het is niet aan het KLPD om daar op voorhand een uitspraak over te doen.

De verslaggever van de Telegraaf vroeg vrijdag 6 juli 2007 of de Verkeerspolitie van het KLPD extra controles zou uitvoeren op o.a. de maximum snelheid van caravans. Geconstateerde overtredingen zullen in de normale surveillance worden meegenomen. Radarcontroles nemen de 80 km voertuigen, vrachtautos en autos met aanhangwagen, ook mee in de snelheidsmetingen. Met een radarcontrole worden namelijk twee metingen verricht: de geldende maximum snelheid en de snelheid van 80 km voertuigen. Bestuurders van autos met caravan lopen daardoor kans om vanaf 87 km/uur bekeurd te worden. Het zou spijtig zijn als de eerste vakantiefoto van de Verkeerspolitie komt.

Op dit moment wordt het voorstel van de PVDA dat vorig jaar is ingediend om de snelheid van caravans te verhogen al dan niet in combinatie met een APK-keuring voor caravans onderzocht door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De Verkeerspolitie kan en mag niet vooruitlopen op de uitslag hiervan. Aan het verhogen van de maximum snelheid zitten voordelen en nadelen.