Ingezonden persbericht


Nederlandse meiden in finale Biesterbos Open

De 51ste editie van het Biesterbos Open kent dit jaar een Nederlandse finale. Lesley Kerkhove en Nicolette van Uitert wisten zich te plaatsen voor de eindstrijd.

Van Uitert bleek in een bloedstollende halve finale net iets sterker dan Andrea Konjuh uit Kroatië. Van Uitert had in de eerste set helemaal niks in te brengen, maar kwam in de 2de set beter in haar spel, die ze met 7-6 naar haar toe wist te trekken. In de 3de set ging het gelijk op en plaatste Van Uitert op 5-5 een break. Konjuh brak echter meteen terug en moest een tiebreak de beslissing brengen voor een finaleplaats. Wederom wist Van Uitert de tiebreak te winnen. Einduitslag: 1-6 7-6 7-6

De opponent van Van Uitert wordt Lesley Kerkhove. De 15-jarige Kerkhove, woonachtig in Zierikzee, won haar wedstrijd overtuigend van de Wit-Russische Ima Bohush. Kerkhove liet geen spaan heel van Bohush en walste met 6-4 6-1 over haar heen.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi dat het een Nederlandse damesfinale heeft. De finale zal om 12.00 aanvangen op de tennisbanen van TC Bakkum.



Ingezonden persbericht