Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Veel belangstelling bij officiële opening De Binder

Vanmorgen is het nieuwe Sport- en Cultuurcentrum De Binder aan de Hoflaan in Leersum officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door oud-wethouder Hennie Kemner.

Om 10.30 uur was de theaterzaal in De Binder gevuld met genodigden voor dit feestelijke moment. Niet alleen het huidige college van B&W was aanwezig, maar ook leden van het voormalige college van B&W van Leersum. Wethouder Jankees Salverda trad op als gastheer. Tijdens het officiële gedeelte voerde de heer Frits Naafs het woord in zijn hoedanigheid als burgemeester van deze gemeente, gedeputeerde mevrouw Anneke Raven namens de Provincie, de heer Cees van Swieten namens de verenigingen en tot slot mevrouw Anne Klein Breteler als architect van het gebouw namens de bouwgroep.

Ter afsluiting van de toespraken trad Teatro Pavano (steltlopers) voor het publiek op. Het was een indrukwekkende en kleurrijke act. Later op de ochtend en begin van de middag verzorgden zij buiten optredens buiten, voor de hoofdingang van De Binder.

Om klokslag 12.00 uur knipte Hennie Kemner een net met ballonen door om daarmee de opening officieel te maken. Leerlingen van de basisscholen in Leersum hebben de kaartjes geschreven die aan de ballonen hangen. Bloemenkoningin Chantal Goes assisteerde de oud-wethouder bij de openingshandeling. Vanaf dat moment was het sport- en cultuurcentrum open voor de inwoners en overige belangstellenden. Ook het middagprogramma, met sportdemonstraties, expositie, optredens etc. werd druk bezocht.