Ingezonden persbericht


Datum
7 juli 2007

---

Spannende afsluiting OLS Nederweert 2007

St. Dionysius uit Opoeteren (B) wint d'n UM!!

Het OLS op 1 juli werd afgesloten met nog 41 schutterijen in de race. Het kavelen op 7 juli was spannend. Uiteindelijk was het schutterij St. Dionysius uit Opoeteren (B) die d'n UM mee naar huis nam.

Om 11 uur begon het kavelen. Met nog twintig kanshebbers werd rond 13 uur de pauze ingegaan. Na de tiende kavelronde ging het snel. Om 15 uur ging de strijd nog tussen drie schutterijen: St. Monulphus en Gondulphus uit Maasmechelen (B), St. Dionysius uit Opoeteren (B) en St. Hubertus uit Nattenhoven (NL).

Spannende finale
Na de pauze steeg de spanning. Welk zestal had de meest vaste hand? Wie werd het minst beïnvloed door de zenuwen en de soms onverwachte windvlagen? Om 15.10 uur miste St. Monulphus en Gondulphus een 'b?lke', waardoor ook voor deze schutterij de wedstrijd voorbij was.

De spanning voor St. Dionysius en St. Hubertus steeg tot ongekende hoogte. Uiteindelijk werd om 15.30 uur in de veertiende ronde het beslissende schot gelost. St. Dionysius uit Opoeteren neemt d'n UM mee naar huis en mag het OLS 2008 organiseren. Het OLS gaat dus weer naar België toe, waar Opoeteren voor het eerst de eer heeft dit schuttersfeest te mogen organiseren. De vierde, vijfde en zesde plaats zijn respectievelijk voor St. Ansfried uit Thorn, St. Lambertus uit Neeritter en St.Antonius en St. Petrus uit Baarlo.

Sfeervolle kaveldag
Ondanks de regen die de afgelopen dagen met grote hoeveelheden uit de lucht kwam, lag het terrein er goed bij. Tijdens het kavelen dreigde af en toe een fikse bui, maar het bleef de hele middag droog. De deelnemende schutterijen en toeschouwers konden regelmatig genieten van een stralende zon. De sfeer was optimaal. De schutters en hun supporters maakten er een geweldige afsluiting van het OLS Nederweert 2007 van. Het was 'Um neet te misse!'

____________