Uitstapje met Papegaaien


Samen naar het NOP-Veldhoven op 7 juli 2007

VELDHOVEN, 20070609 -- Het Papegaaien Forum op internet heeft een uitstapje naar het N.O.P. papegaaien park georganiseerd voor iedereen die van papegaaien houdt!

Het is een leuk dagje uit met het hele gezin. De kosten zijn voor eigen rekening. De toegangskosten bedragen ¤ 10 voor volwassenen, ¤ 8 voor 65+ pas houders en kinderen van 4 t/m 11 jaar.

Het Papegaaienpark is gelegen in het Veldhovense kerkdorp Oerle. Het terrein is goed toegankelijk voor gehandicapten en er is ruime parkeergelegenheid (gratis) aanwezig.

Bij de poort van het park blijkt al dat er zeer veel te zien is immers, het park ligt gesitueerd middenin de bossen op maar liefst 90.000 m². Een wandelroute is aanwezig waardoor u alles kunt zien.

Na een zeer indrukwekkende rondgang door het Papegaaien Park kan men tot rust komen bij "Horeca-Service Vogelbuiten". Van de uitgebreide mogelijkheden die dit café-restaurant met terras biedt, kan intens gebruik gemaakt worden terwijl de kinderen kunnen spelen in een speeltuin.

Het is vrij toegankelijk en veel fietsers leggen even aan voor een bakkie koffie met gebak.

Achter op het Papegaaienpark is eveneens de mogelijkheid om versnaperingen en een lekker kopje koffie te kopen. Natuurlijk is er voor de kinderen een leuke speeltuin aanwezig.

Het gehele Papegaaienpark is eigenlijk één grote speeltuin voor kinderen.

Door het gehele Papegaaienpark heen treft u veel kleine speeltuintjes of speelattributen aan. De kinderen hoeven zich niet te vervelen.

Of ze kunnen even lekker stoom afblazen nadat ze de eerste papegaaien gevoerd hebben. U lekker aan de koffie, de kinderen lekker spelen!

Een rode ara, die met z'n enorme kromme snavel heel voorzichtig een nootje uit je vingers pakt, of een schitterende perzikkleurige kaketoe die je over z'n kuifje kunt strelen.

De papegaaien mogen gevoerd worden met de aanwezige nootjes of door u meegenomen vers fruit. Vaak zeggen ze netjes en beleefd 'Dank u wel'. Het zijn immers (bijna) allemaal papegaaien die door mensen zijn groot gebracht en ze praten continue. Voor de kinderen zijn in het winkeltje "voerstokjes" te krijgen. In deze stokjes kunnen zij de nootjes klemmen en zo vervolgens de papegaaien voeren zonder dat in hun vingertjes gebeten kan worden.

Meer dan 500 kooien en volières kunt u bekijken met duizenden papegaaien en kakatoes, van de kleine groene lentepapegaai (zo'n zeven centimeter "groot") tot de grootste van alle papegaaien, de ara (spanwijdte van de vleugels ongeveer een meter).

De informatiebordjes maken duidelijk wie er in welke volière woont.

Voor meer informatie over het uitstapje kunt u contact opnemen met Frans, beheerder van het Papegaaien Forum op email frans@papegaaienforum.nl.

www.papegaaienforum.nl/agaporniden/35712-samen-nop-veldhoven-7-juli.html





Papegaaien Forum Team