Frankrijkgids start Tour de France weblog


LEIDEN, 20070609 -- Al het nieuws rondom de 94e Tour de France wordt vanaf nu bijgehouden op www.frankrijkgids.com/tour Deze weblog is geheel gewijd aan dit wielerevenement dat op 7 juli 2007 van start gaat, en doet in heldere taal verslag van de gebeurtenissen in de aanloop naar en tijdens de ronde van Frankrijk.

De Tour de France vormt al sinds jaar en dag het hoogtepunt van het wielerseizoen. Welke renner zal er voor zorgen dat de aandacht niet langer uitgaat naar doping? Wie doet het falen van Landis in 2006 vergeten, wie spoelt de nare nasmaak aan deze ronde weg? Kan talent Thomas Dekker de verwachtingen waarmaken? In de voorbereidingsfase van de Tour zal de aandacht op de weblog vooral uitgaan naar de etappes en nieuws rondom de teams die meedoen, en ook bijzondere toeristische plaatsen die de Tour dit jaar aandoet worden behandeld. Verder zal er een overzicht komen van televisieuitzendingen rond de Tour.

Frankrijkgids.com is een initiatief van Martijn Joosse en vormt een complete online reisgids over Frankrijk, met informatie over de Franse regio's en diverse links naar aan toerisme gerelateerde sites. Ook kan men er terecht voor wallpapers, e-cards, ringtones, foto's en een forum over Frankrijk.

Frankrijkgids