Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nr. Pb070507b

Zaterdag 7 juli - Grebbe Vallei wandeltocht

Indrukwekkende oorlogsmonumenten en prachtige natuur

RHENEN/VEENENDAAL - Tijdens de spannende meidagen van 1940 is de omgeving van de Grebbeberg in Rhenen het toneel geweest van dramatische, historische gebeurtenissen. De herinnering aan deze oorlogsgeschiedenis wordt levendig gehouden door de Grebbe Vallei wandeltocht op zaterdag 7 juli. Deze tocht wordt georganiseerd door Regio VVV Veluwe & Vallei.

De tocht kenmerkt zich door de oorlogsmonumenten en overblijfselen van verdedigingswerken langs de route. Het vroegere oorlogsgebied herkent u aan de kazematten, die u het en der tegen komt. Ook de militaire begraafplaats op de Grebbeberg zal ongetwijfeld indruk op u maken. De vele witte grafzerken geven een beeld van de offers die de Geallieerde strijdkrachten hebben gebracht.

Toch zal ook de natuurschoon van het prachtige landschap bijdragen aan een mooie, indrukwekkende wandeltocht. Met wat geluk ziet u de ooievaars in het Binnenveld, als u wandelt langs de oevers van de traag stromende Grift. Door de hoogteverschillen en variatie in natuurrijkdom is de Grebbe Vallei wandeltocht een absolute aanrader voor wandelliefhebbers.

Afstanden en startlocaties
U kunt kiezen uit twee afstanden, 15 of 30 kilometer. Afhankelijk van de afstand start u bij Restaurant Cunera aan de Grebbeweg 1 in Rhenen (30 kilometer) of bij het VVV-kantoor bij Theater De Lampegiet, Kerkeweg 10 in Veenendaal (15 kilometer). Het Startbureau is geopend van 08.00 uur tot 13.00 uur. Tot 17.00 uur kunt u zich na de wandeltocht afmelden.

De voorinschrijving voor deze tocht loopt tot 15 juni. Maak E 3,50 p.p. over op rekening 38.70.78.126 (Rabobank) ten name van Regio VVV Veluwe & Vallei in Ede. Vermeld hierbij of u 15 of 30 kilometer wilt lopen. Na 15 juni betaalt u E 5,50 p.p. voor deelname aan de Grebbe Vallei wandeltocht. Dit is inclusief een medaille.

Voor meer informatie, kijkt op www.wandelenopdeveluwe.nl. Ook kunt u contact opnemen met Regio VVV Veluwe & Vallei, telefoon 0900-835 893.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Bosboom, Marketing & Promotie, telefoon (0318) 687 557 of email m.bosboom@vvvede.nl.

---- --