Nieuw gezondheidscentrum brengt zorgkosten omlaag

04/07/2007 10:18 Binnenland

Independer

Gezondheid / Gezondheidsorganisaties


Op zaterdag 7 juli om 17.00 uur wordt het nieuwe gezondheidscentrum van Independer Gezondheidszorg aan de Groot Hertoginnelaan 46 in Den Haag officieel geopend. In dit zorgcentrum werken huisarts, fysiotherapeut, psycholoog en apotheker intensief met elkaar samen.

Deze geïntegreerde manier van zorgverlening draagt bij aan de verlaging van de kosten van de gezondheidszorg. Doordat Independer-zorgverleners inzage kunnen krijgen in het medisch dossier, kunnen zij behandelingen en geneesmiddelen beter op de patiënt afstemmen.
Onnodige behandelingen en overmatig medicijngebruik wordt hiermee voorkomen.

Hoewel het algemeen geaccepteerd is dat deze manier van zorgverlening daadwerkelijk bijdraagt aan kostenvermindering, wordt het nog maar weinig toegepast. Independer biedt in al haar gezondheidscentra geïntegreerde zorg aan. Op de Groot Hertoginnelaan is de integratie van de verschillende zorgdisciplines het meest vergaand doorgevoerd. Patiënten van Independer kunnen terecht op alle locaties en profiteren zo van de uitgebreide faciliteiten die Independer biedt.

Independer beheert inmiddels zes gezondheidscentra in de regio Den Haag. Aan de Goudenregenstraat, Assendelftstraat, Asstraat, Loevesteinlaan en in Rijswijk zijn de andere praktijken gevestigd. Het totaal aantal patiënten bedraagt momenteel meer dan 30.000.


http://www.independer.nl